Ce este Gusa?

O gusa este o glanda tiroida neobișnuit extinsă. Poate aparea doar pentru o perioadă scurtă de timp și poate disparea de la sine, fara tratament. Sau ar putea fi un simptom al unei alte boli tiroidiene care necesita tratament. Gusa este mai frecventa la femei decat la barbati si mai ales la femei inainte de menopauza. 

Unele cauze comune ale gusei includ:

  • Boala lui Hashimoto

  • Boala Graves

  • Noduli tiroidieni

  • Tiroidita

  • Cancer tiroidian

De obicei, singurul simptom al unei Guse este o umflătura în gât. Aceasta poate fi suficient de mare si îl puteți vedea sau simți palpand cu mâna. Un gusa foarte mare poate provoca, de asemenea un sentiment de "gât sugrumat" , tuse, sau probleme de înghițire sau de respirație.

Medicul dvs. vă va face teste pentru a vedea dacă aceasta este cauzată de o alta boala tiroidiana.

 

Cum se trateaza gusa?

Nu aveți nevoie de tratament în cazul în care tiroida funcționează în mod normal și simptomele nu te deranjeaza. Dacă aveți nevoie de tratament, medicamentele ar trebui să facă ca Tiroida sa revina la dimensiunea normală . Este posibil să aveti nevoie de operatie pentru a scoate o parte sau cea mai mare parte a Glandei Tiroide.

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012