Cură naturală pentru Nodulii glandei Tiroide

Noduli tiroidieni sunt foarte frecvenți atât la barbati cât și la femei, dar par să apară mai mult la femei. Aceștia pot fi solizi sau lichizi în interior și de a se dezvolta in Tiroida. Uneori, ei sunt vizibili și în exterior ca o umflătură pe gât , dar pot fi, de asemenea, adânci in Tiroida și pot fi văzuți doar atunci cand se face o ecografie.Noduli tiroidieni pot fi de diferite dimensiuni și pot fi doar unul sau mai mulți. Aceștia sunt în mare majoritate non-cancerosi și doar 5 până la 10% din cazuri sunt diagnosticate ca și canceroase. Uneori, medicii recomandă o intervenție chirurgicală sau tratament cu iod radioactiv pentru noduli tiroidieni, dar cel mai adesea ei pot cere să fie lăsați în pace și monitorizați în mod regulat. Între timp, puteți încerca aceste cure naturale pentru a trata noduli Tiroidei, astfel încât aceștia să nu se înrăutățească. Aceste remedii sunt ușor de utilizat și ajută la tratarea complet a nodulilor tiroidei.

12 cure naturale :

1. Consumați Fructe de mare în mod regulat
Fructele de mare sunt bogate în iod natural și consumul de fructe de mare in mod regulat va ajuta glanda Tiroida cu iod suplimentar. Acest lucru este perfect pentru noduli tiroidieni ca iodul joaca un rol foarte important în tratamentul lor. Așa că, fa ca fructele de mare să fie parte regulată din dieta ta de zi cu zi . Mâncați pește gras precum și alte fructe de mare cum preferați.

2. Evitați Mucusul obținut din produse alimentare
Mucusul în exces poate provoca daune suplimentare pentru starea dumneavoastră dacă aveți noduli tiroidieni.Deci, cel mai bine să se evite mucusul produs din alimente cum ar fi :margarina, alimentele prajite, produsele lactate și alimentele prelucrate. Această modificare dietetica va beneficia cu siguranță starea dumneavoastră și preveniți agravarea nodulilor.

3. Reduceți aportul de zahăr
Dacă aveți noduli tiroidieni, condiția se poate agrava în cazul în care sistemul imunitar este compromis și există o inflamație în corpul dumneavoastră. Zahărul face sistemul imunitar mult mai slab si crește inflamația in organism. Prin urmare, va fi benefic pentru tine în a reduce aportul de zahăr, sau pentru a opri complet aportul de zahar. Acest lucru va fi cel mai bun remediu natural pentru nodulii tiroidieni și ajută la prevenirea extinderii acestora.

4. Ginseng
Ginsengul este o plantă folosită încă de la începuturile medicini tradiționale chineze pentru a trata multe boli. Aceasta conține compuși care sunt anti-inflamatorii prin natura ei și ajută în tratamentul ulcerelor. Luând în mod regulat va ajuta la noduli tiroidieni. Aceasta plantă, de asemenea, vă ajută să vă relaxați și oferă o senzație de bine. Ia extract de ginseng intern în fiecare zi, deoarece va ajuta la vindecarea nodulilor tiroidieni.

5. Citrice
Citricele se dovedesc a fi benefice în reducerea formării de mucus, care poate ajuta în tratamentul unor noduli tiroidieni. Consumați cât mai multe fructe citrice, cum ar fi lămâi, lămâi verzi, portocale, etc. zi de zi, deoarece va ajuta la reducerea dimensiunii nodulilor în mod considerabil. Puteți mânca fructele întregi, sau sub formă de suc. Ele pot fi, de asemenea, adăugate în ceai pentru aromă și de a obține cele mai bune beneficii de sănătate.

6. Acizi grași
Acizii grași se dovedesc a fi foarte benefici ca remediu natural pentru noduli tiroidieni. Ei ajută la menținerea sănătății țesuturilor și reduce inflamația. Ar trebui să se consume alimente care conțin acizi grași esențiali în mod regulat. Nucile și semințele sunt cunoscute ca cele mai bune surse naturale de acizi grași și ar trebui să fie o parte din dieta ta de zi cu zi, mai ales dacă aveți noduli tiroidieni. Alte surse care conțin acizi grași sănătoși sunt fructele de avocado, semințele de chia, uleiul de nuci de macadamia și uleiul de măsline virgin.

7. Bladderwrack
Bladderwrack a fost folosit din atichitate pentru tratarea problemelor legate de glanda tiroidă. Este o algă și conține cantități mari de iod natural. Aceasta este una dintre cele mai naturale cure de a trata noduli tiroidieni, iodul este necesar pentru buna funcționare a glandei tiroide si de a preveni bolile tiroidei. De asemenea, această algă marină conține minerale magneziu, fier, zinc, etc care vă ajută la îmbunătățirea sănătății țesuturilor corpului.

8. Uleiul de Cocos
Uleiurile polinesaturate pe care le folosim pentru gătit poate avea un efect foarte negativ asupra glandelor noastre tiroide. De fapt, studiile indică faptul că acestea joacă un rol major în dezvoltarea unor noduli tiroidieni și a altor probleme ale tiroidei, la mai multe persoane. Uleiul de cocos este foarte sănătos și fără compuși polinesaturați.
Acesta ajută metabolismul și funcția de bază a glandei tiroidei. Așa că, dacă aveți și noduli tiroidieni consumând ulei de nucă de cocos va fi foarte benefic pentru tine. Puteți să înghiți câte două lingurițe de ulei de nucă de cocos virgin zi cu zi, sau preparați mâncare și salate.

9. Sargassum
Sargassum este o plantă folosită în medicina tradițională chineză pentru tratarea tulburărilor tiroidiene. Este bogată in iod, este foarte benefic in tratarea nodulilor tiroidieni. Însăși cauza apariției lor se întâmplă să fie un deficit de iod la mulți pacienți. Așa că, crește aportul de iod prin Sargassum în fiecare zi. Acest lucru vă ajută la micşorarea nodulilor tiroidieni destul de eficient atunci când este luat de trei ori pe zi în mod regulat și pentru a preveni recidivele lor.

10. Crema de Progesteron natural
Hormonul Progesteron joacă un rol vital în menținerea stării de sănătate a glandei tiroide la femei. O deficiență în acest hormon poate provoca dezvoltarea de noduli tiroidieni. De aceea, cel mai bine este să se completeze nivelul normal de progesteron al corpului prin folosirea unei creme cu progesteron. Acest lucru va ajuta la echilibrarea nivelurilor perturbate ale acestui hormon din corpul tău și să ofere un remediu natural pentru noduli tiroidieni.

11. Utilizare de argilă bentonită
Argila bentonită este popular folosit ca demachiant intern si extern. Aceasta ajută la eliminarea toxinelor acumulate în organism și aduce un sentiment de bine. Aceasta argila absoarbe toxinele din sistemul dvs. Puteți să luați o linguriță amestecată în apă zi de zi. De asemenea, se aplică o mască de argilă de bentonită peste gât de a absorbi toxinele dăunătoare. Aceasta va oferi un remediu natural în problema nodulilor tiroidieni.

12. Plantele de bambus
Mucusul excesiv poate afecta starea dumneavoastră și mai mult dacă suferiți de noduli tiroidieni. Se spune că partea comestibilă a plantei de bambus este foarte eficientă în reducerea formării de flegmă. Deci, aceasta va fi foarte benefica pentru tine de a consuma în mod regulat sub forma de ceai fierbinte. Acest lucru de asemenea, va preveni viitoarele recurente ale nodulilor tiroidieni la persoanele predispuse la această condiție .

Atenție!: Vă rugăm să folosiți acasă aceste căi de atac după o cercetare corectă și orientare. Acceptați aceste sfaturi sau consultați-vă cu profesioniștii din domeniul sănătății în mod corespunzător.

Sursa : ayurvedic.com