Ai putea sa suferi de Hipotiroidism ?

Hipotiroidismul poate afecta organismului, starea de spirit și chiar (chiar dacă nu crezi), văzul si auzul. Deoarece Tiroida controlează metabolismul organismului tău și capacitatea de a utiliza energia, puteți experimenta o gama larga de simptome, dacă suferiți de boli tiroidiene. Hormoni tiroidieni controlează eficiența și viteza cu care lucrează toate celulele noastre. Dintre toți, hormonii tiroidei sunt cei mai importanți! Fără influența cruciala a hormonilor tiroidieni, maturarea adecvată și funcția celorlalte glande hormonale nu este posibilă . ~ Mark Starr , MD - autor al cărților de hipotiroidism de tip 2.

Există mulți factori care pot contribui la dezvoltarea unor probleme tiroidiene. Unele dintre aceste simptome și semne asociate cu hipotiroidismul sunt :

Simptomele fizice :

- Oboseala

- Letargie

- Somnolență

- Intoleranță la frig

- Gât răgușit

- Piele uscată

- Lipsa transpirației

- Creșterea în greutate

- Scăderea apetitului de orice fel

- Constipație

- Tulburări menstruale

- Anthralgia (dureri articulare)

- Partesthesia ( furnicături, înțepături sau amorțeală la nivelul pielii )

căderea parului

Simptomele mentale sau cognitive

- Insuficienta mentala

- Memorie lenta/scazuta

- Mișcări lente

- Discurs lent/vorbire lenta

- Răgușeală

- Bradicardie (ritm cardiac lent )

- Piele uscată

- Hiporeflexie ( funcționarea redusă a reflexelor )

- Reflexe întârziate

Daca va confruntați cu una sau mai multe dintre aceste semne și simptome nu înseamnă în mod automat ca aveți o boală tiroidiană. Unii suferă de hipotiroidism experimentând doar câteva dintre aceste simptome, în timp ce alții nu pot avea nici un simptom.

Dacă credeți că ați putea avea hipotiroidism sau aveți întrebări cu privire la aceste simptome, vă rugăm să solicitați sfatul unui profesionist din domeniul medical. Medicul dvs. vă poate prescrie tratamentul adecvat, după o examinare profundă și completă.

Între timp vom face toate eforturile pentru a va oferi informații utile si exacte, aceasta Pagina nu este conceputa ca un substitut pentru o evaluare clinica sau sfatul unui medic calificat sau profesionist din domeniul medical.

Sursa: ¹Starr, Dr. M. (2005). Hipotiroidismul de tip 2 Columbia, MO:. Mark Starr Trust.

Braverman, L.E. & Utiger, R. D. (2005). Tiroida, 9-Ed. Philadelphia, PA. Lippincott Williams & Wilkins.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012