12 moduri în care se inhiba Tratamentul Tiroidian


În ultimii 50 de ani, in toata lumea de când Synthroid, Euthyrox și alte medicamente cu T4 au lovit piața (iar medici cu "creierul spalat" să creadă că este singurul mod in care functioneaza ), pacienții cu hipotiroidism au aflat problema cea mai grea : "organismul nu este capabil să trăiască doar cu unul din cinci hormoni!!!"

CONVERSIA T4 la T3, chiar și cu un tratament mai bun, nu are efect, atunci cand :

1. Imbatranim : imbatranirea poate influența producerea de hormoni tiroidieni, poate afecta capacitatea noastra de a transforma T4 hormon de stocare la T3 hormon activ! adică de-iodurarea scade ;

2. Consumul in exces de GOITROGEN (broccoli, soia, etc.), putem avea probleme mari !

3. Stresul zilnic ridica nivelul de Cortizol, ceea ce inhiba conversia T4 in T3 ;

4. Anumite suplimente sau alimente trebuie să fie luate la mare distanță de medicamentele tiroidiene ! Printre acestea este inclus si taninul din cafea sau ceai!

5. Substantele nutritive sunt necesare pentru a ajuta conversia T4 la T3 !! Ai lipsa de Seleniu? Dacă valorile o arata, acesta afectează negativ conversia T4 la T3! Si niveluri scăzute de Zinc, vitamina B12, B6 mult mai mult.

De ce noi, pacientii cu probleme tiroidiene, ne regăsim cu un nivel scazut de nutrienti ??

6. Chimioterapia si radiatiile pot afecta negativ nivelul de T3 ;

7. Cei care găsesc valori ridicate de metale grele - methylenetetrahydrofolate reductază- pot cauza mai multe probleme la glanda tiroidă !

8. Mai multe exercitii fizice in exces reduc conversia T4 in T3 ;

9. O valoare de Fier scăzut este un inhibitor cunoscut al T4 la T3! Așa cum glanda tiroida la un nivel mic poate cauza un nivel scazut de fier din cauza acidul din stomac, asa si un nivel mic de fier poate inhiba conversia de T4 la T3 !!

10. Inflamatia cronica nu este "prietena nostra" cand vine vorba de conversia T4 la T3 ! Nediagnosticate sau netratate, inflamatiile pot afecta negativ conversia!

11. UN FICAT SĂNĂTOS este esențial pentru o conversie buna de T4 la T3! Deoarece ficatul este principala componenta în conversie, orice fel de stres al ficatului (boli de ficat, hepatita , etc) va reduce conversia T3.

12. Special pentru bărbați, testosteronul scazut poate inhiba conversia! Cum si hipotiroidismul netratat sau nediagnosticat poate reduce testosteronul, iar un testosteron scazut poate inhiba și mai mult producția de T4 la T3.

NOTĂ: uneori Diabetul este vazut ca un inhibitor de T4 la T3, dar studiile nu sunt concludente și unii văd T3 mare cu diabet zaharat, nu mai mic.

traducere Lia J., sursa " STTM"

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012