TSH - hormonul de stimulare tiroidiana


CE ESTE TSH-UL?

În organism hormonul de stimulare tiroidiana (TSH) este sintetizat și secretat de glanda pituitara, adică este un hormon "hipofizar", nu un hormon tiroidian.

Puteți vedea TSH ca un "mesager trimis să bată la ușa tiroidei". Scopul său este de a regla Tiroida ..sa ii spună glandei sa producă mai mult sau sa producă mai puțin. La o persoana sănătoasa, mesajul său se bazează pe valorile din sânge, prea puțin hormon tiroidian pentru a satisface cerințele organismului, sau prea mult. Când glanda tiroida întâmpină o problema "se îmbolnăvește sau are un handicap" nu reușește să facă treaba în mod corespunzător (denumita hipotiroidie), Laboratorul va arata ca TSH are o valoare mare. Sau, în cazul în care glanda tiroida produce hormoni tiroidieni in exces (denumit hipertiroidism), Laboratorul va arăta că TSH-ul are o valoare scăzuta. Ocazional, pacienți vor avea un TSH foarte scăzut plus un nivel scăzut de T3 liber si cu simptome de Hipo și care pot indica o problemă la glanda pituitara, numita hipo-pituitar. Acesta din urmă este, de obicei, din cauza unei glande pituitare bolnave sau o problemă cu hipotalamusul, care este organul care trimite "mesaje" la glanda pituitară.

CÂND A FOST DESCOPERIT TESTUL TSH ?

Testul de laborator TSH a fost dezvoltat în jurul anului 1973, folosind aproximativ 200 de voluntari pentru a stabili intervalul "normal". De-a lungul anilor, studii suplimentare au făcut să susțină acest interval (in Romania : > 20 ani = 0.27-4.20 ). Intervalul de referință "normal" este destinat să reprezinte intervalul de valori dintr-o populație sănătoasă fără nicio problemă tiroidiana. Au existat si exista milioane de pacienți cu hipotiroidism si li se spune ca normali.. dar medici au luat in considerare DOAR valorile ??

Dr. David Derry de Canada practica medicina, când a fost introdus testul de laborator al TSH și a făcut observația profundă: "Consensul tiroideologistilor a decis în 1973 că TSH (test laborator) a fost testul de sânge pe care il cautau toți de-a lungul anilor. Acesta a fost la aproximativ doi ani după ce a început practica. Am fost învățat cum să pun diagnostic in condiții de Hipotiroidism DOAR din punct de vedere clinic, acum am fost în situația de a vedea ce relație este intre TSH si debutul in hipotiroidism." Dr. Derry a descoperit, ceea ce noi pacienți ne confruntam de 30 de ani...si anume : Nu numai ca TSH-ul nu a reușit sa dezvăluie ca suntem DEJA in Hipo, dar Eșuează ca valoare si când ne dozam medicația.!!! Cu alte cuvinte, TSH-ul nu are nici o legătura cu ..modul in care ne SIMȚIM.

CARE ESTE EXPERIENȚA PACIENȚILOR VS TESTUL TSH ? UNA PROASTA.

Există mulți pacienți cu probleme tiroidiene, cum ar fi creatorul acestui site, a cărui TSH mare poate diagnostica în cele din urmă hipotiroidism. Dar, de asemenea, exista un grup mare de pacienți cu hipo care au un așa - numit efect de laborator TSH "normal" ... alături de simptome hipo clasice sau violente. Și pentru că medicii au devenit obsedați de testele de laborator decât a da crezare de starea clinică a pacienților, aceștia rămân nediagnosticați ani buni înainte ca numărul lor sa fie suficient de mare pentru a descoperi starea dezastruoasa in care se regăsesc. Chiar și atunci când pacientul este pe un medicament numai de T4 sau pe tratament cu tiroida deshidratata, unele simptome rămân "ușoare sau inactive", atunci când sunt obligați să rămână în intervalul valorilor de laborator TSH. Deoarece, medici vad in testul de laborator TSH ..unul infailibil si nu reușesc sa înțeleagă simptomele reclamate de către pacient...bazându-se doar pe testul TSH care este un eșec total!

Pacienții care au trecut la tiroida deshidratata naturala au descoperit că, atunci când isi iau medicația in funcție de "eliminarea completă a simptomelor" -cap de lista- ca referința este Free T3 si lista se încheie cu valoarea TSH ..... Nu este neobișnuit să vezi un TSH de 0.009 sau 0.004, optim, dar nu hiper. Dacă aveți un TSH cu valoare mica si cu simptome de hiper - ar fi timpul pentru a va verifica starea suprarenalelor sau raportul T3 Reverse si T3 Free.

In plus, pacienții vad atât sănătatea inimii si densitatea osoasa îmbunătățita complet, chiar și cu un TSH mult sub limite normale, printr-o dozare optimă de hormon tiroidian deshidratat și glandele suprarenale puternice.

Daca sunteti pe Synthroid, Euthyrox sau Levotiroxină, forțând TSH-ul sa scada (doar dupa testul de laborator) prin creșterea dozajului medicamentelor T4, vi se poate întoarce împotriva. Organismul începe conversia acelui dozaj T4 mai mare și mai mare ... în Reverse T3 - un hormon inactiv.

CARE ESTE PĂREREA PACIENȚILOR DESPRE TESTUL TSH...CONFORM EXPERIENȚELOR ?

Două cuvinte: de rahat ;).

Poate lasă pacienți cu hipotiroidism nediagnosticați ani in sir . Și chiar și atunci când sunt pe medicație, valoarea" dubios de normală " lasă pacienții cu simptome persistente de hipotiroidism, inclusiv cu probleme de densitatea oaselor și probleme cardiace.

Cea mai bună utilizare a TSH se referă la ceea ce este in fapt : ESTE un HORMON HIPOFIZAR !

Iar pentru asta, e bun ca ghid in a descoperi dacă aveți disfuncționalități ale glandei pituitare, mai ales dacă aveți un TSH foarte scăzut și T3 liber scăzut, insotit de simptome rapid /violente de hipotiroidism.

Sursa : Stop Thyroid Madness

traducere LIA J. din "STTM"

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012