4 lucruri pe care pacienții cu Tiroida trebuie să le știe atunci când merg la Dentist


2. Triclosan în pastele de dinți și ape de gură BPA nu este singurul disruptor endocrin întâlnit în timpul sesiuni stomatologice. Triclosan, de exemplu, este un ingredient al unor paste de dinti si ape de gura. Acțiune : Adresați-vă medicului dentist dacă oricare dintre produsul folosit conține triclosan și cere o schimbare. De asemenea, pentru a alege produse fără triclosan pentru utilizarea la domiciliu. 3. Mai multe raze X au legatura cu cancerul tiroidian O altă problemă sunt radiografiile dentare. Mulți stomatologi nu sunt conștienți de faptul că riscul de cancer tiroidian creste cu o expunere multiplă la raze X dentare. Unii medici au o "politică" de a impune un grup de raze X o dată pe an, chiar dacă aveți o sanatate dentara buna și nu exista probleme sau semne de boală. Copiii sunt adesea supusi la mai multe raze X dentare, atunci când trec prin ortodonție. Actiune : Refuzati raze X Standard, de acord cu raze X doar în scopuri de diagnosticare atunci când există simptome sau semne ale unei probleme. Puteți cere, de asemenea medicului dentist un "guler tiroidian" - un guler de plumb care se poate plasa în jurul gâtului - pentru a proteja tiroida de radiațiile timpul un X-ray. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, ale căror glande tiroide sunt deosebit de sensibile la expunerea la radiatii. 4. Fluorul: Controversa continuă Cea mai mare controversă dentara pentru pacientii tiroidieni este problema de fluor. Apa in SUA contine fluor, multi stomatologi recomanda tratamente cu fluor si pasta de dinti cu fluor pentru pacientii, in special copii, pentru a ajuta la prevenirea cariilor. Mai nou, stomatologi , de asemenea, oferă lac cu fluor si gel ca agenți de desensibilizare. Dar fluorul este controversat pentru pacientii tiroidieni. Multi oameni nu sunt conștienți de faptul că în prima jumătate a secolului 20, fluorura a fost folosita ca medicament anti-tiroida, pentru a încetini functia tiroidiana la pacientii cu o glanda hiperactiva - hipertiroidism . Fluorura sa dovedit a fi eficienta la suprimarea sau reducerea functiei tiroidiene, potrivit unui studiu, iar doza necesară pentru a reduce functia tiroidiana a fost scăzută - 2-5 mg pe zi pe o perioada de luni de zile. Unii oameni de stiinta estimeaza ca oamenii de azi care trăiesc în comunități cu aprovizionarea cu apa cu fluor au o expunere de 1.6-6.6 mg / zi. Action : Puteți alege pasta de dinti, ape de gură și alte produse stomatologice, fără fluor, deosebit de atenți cu copiii să nu li se permită să înghită produse care conțin fluor. Acest lucru nu este ușor, așa cum mai mult de 95% din pastele de dinti de pe piata contin fluor, dacă alegeți un brand, verificați cu atenție eticheta. Exista si produse fara fluor. De Mary Shomon, Expert in Boli Tiroidiene.

Sursa : About Health/ traducere Lia J.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012