Hormonii Tiroidieni : T4, T3, T2 și T1


​Glanda tiroida, care este situat în partea din fata jos a gâtului, produce hormoni care joaca un rol intr-o varietate de funcții ale corpul și impact in afara tiroidei. Cele două stari principale ale disfuncției observate în condiții tiroidiene sunt numite hipertiroidism (prea mult hormon) și hipotiroidismul (prea puțin), și poate fi indusă printr-o serie de diverse tulburări tiroidiene individuale. Există mai multe condiții care implică această glandă, fiecare dintre ele prezintă o patologie unică și un tablou clinic caracteristic, de obicei, văzut atunci când valorile de laborator pentru acesti hormoni se încadrează în afara intervalelor lor normale.

Ce hormoni sunt produsi de către glanda tiroida?

Printre "hormoni tiroidieni" produsi de aceasta glanda, există două care sunt relevante clinic. Unul este numit Tiroxina, de asemenea, cunoscut sub numele de T4, în timp ce celălalt este numit Triiodotironina, denumit în mod obișnuit ca T3. Ele sunt atât de profund implicate în managementul energiei și o varietate de reacții și funcții biochimice și metabolice in intreg organismul. Deși T4 este mai abundent in fluxul sanguin,T3 (care este derivat din conversia T4 în rinichi și ficat) posedă cea mai mare potenta si este astfel responsabil pentru activitatea metabolică. În cazul în care un pacient necesită suplimentarea nivelelor de hormoni din cauze scăzute, ambele forme sunt disponibile terapeutic și un endocrinolog va fi în măsură să explice care este nevoie și de ce.

Care sunt nivelurile optime ale principalilor hormoni tiroidieni?

Limitele normale de laborator de T4 total la adulți este de aproximativ 5-14 micrograme pe decilitru (mcg / dl), în timp ce liber (nu este legat de proteinele) T4 este considerat normal între 0,8-2,0 nanograme pe decilitru (ng / dl). Total T3 trebuie să fie între 8-20 ng / dL, și T3 liber ar trebui să rămână într-un interval de 2.3-4.2 picograme pe decilitru (pg / dl). Cu toate acestea, nivelurile optime de orice hormon sunt adesea dezbătute și pot diferi de la o țară la alta, de la un doctor la alt doctor sau instituțional.

Care este diferența între T3 "liber" și T4 și "totală" T3 și T4?

T4 total și T3 total indică valorile totale ale acestor hormoni produsi de glanda tiroida, in timp ce Free T4 și Free T3 măsoară cantitatea de hormoni, care sunt bioactive, sau de fapt, la dispoziția celulelor si tesuturilor (în general mai puțin de 1% în comparație la totalul produs). Privind la hormoni liberi, de obicei, oferă un tablou clinic mai bun pentru medic și este în general mai util în scopuri de diagnostic și tratament.

Ce este TSH sau hormon de stimulare tiroidian ?

TSH, de asemenea, cunoscut sub numele de Tirotropina, nu este de fapt un hormon tiroidian ; Mai degrabă, este un hormon hipofizar care stimuleaza productia de hormoni tiroidieni. Nivelurile ridicate de TSH poate indica faptul că organismul este in Hipotiroidie deși există și alte motive pentru creșteri, cum ar fi o tumora pituitara primar. Gama tradițională de referință pentru TSH a fost între 0,5 și 6,0 unități mili-internaționale per litru (mUI / L), deși multi Endocrinologi recomanda acum să rămână între 0.3 și 3.0 mUI / L. Cu toate acestea, în cazul în care porțiunea superioară a intervalului normal se reduce la doar 3.0, aproximativ 20% din populația lumi ar fi considerata in Hipotiroidie, în loc de aproximativ 5% acum. Valorile TSH în afara intervalului normal pot fi asociate cu un număr de stări de boală.

Ce sunt T2, T1 și calcitonina și de ce doctorul meu nu verifica ?

T2 și T1 sunt gandite sa joace roluri minore în Tiroida si restul corpului, servind în principal ca precursori ca produse secundare de formare T4 / T3. Ele pot fi mai implicate în funcția tiroidiană, dar în măsura în care putem, au remarcat puțin impact dincolo in asta .Calcitonina este un hormon tiroidian care, împreună cu hormonul paratiroidian (PTH),regleaza calciu, iar acesta este un alt nivel de măsurare care, poate fi prea scăzută si asociata in Hipotiroidism.

T2 și T1 nu sunt măsurate, deoarece acestea nu au inca nici o valoare clinică demonstrată (in curand vom afla ca exista o corelanta). Calcitonina este uneori măsurată ca parte a unui "panel extins de tiroida", atunci când încearcă să se așeze pe un diagnostic definitiv în cazul în care nici unul nu este clar, în special în cazurile unor tumori endocrine suspecte. Valorile pentru acestea din urmă sunt considerate normale sub 10 pg / ml la bărbați și 5 pg / ml la femei. Spre deosebire de tratamentele medicale standard pentru Hipotiroidism, suplimentele tiroidiene deshidratate conțin adesea T1, T2, T3, T4 și calcitonină.

Întrebări pentru medicul dumneavoastră:
  • De ce diferitI medicii folosesc diferite masuratori pentru intervalele "normale" de hormoni tiroidieni?

  • Care sunt beneficiile și ce riscuri exista in a lua medicamente de hormn tiroidă deshidratate?

  • Este TSH, de la sine , un test diagnostic de Hipotiroidism ?

Examinat de către Gary Rothbard, MD, MS în boala Graves

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012