© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.  Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor. Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012

Medicului dvs.- cunoștințe cu privire la noile standarde de laborator TSH ?

3 Nov 2015

|Tiroida Romania

Chiar dacă modificările recomandate la standardele de laborator pentru hormonul de stimulare tiroidiana TSH au fost anunțate inca din 2002 ca "limite normale", medicul dvs. probabil, nu este încă conștient că o retehnologizare majoră a fost făcută pentru acest interval de referinta. Testul TSH, care continuă să fie testul de sange primar folosit de medicina convenționala pentru diagnosticarea tulburarilor tiroidiene, este încă un subiect de dezacord și controverse pentru experți. Până în anul 2002, standardul a fost că intervalul normal TSH la cele mai multe laboratoare era de 0.5-5.0 (hipertiroidism fiind sub 0.5, și hipotiroidism mai sus de 5.0).
Cu toate acestea, intervalul de referința in funcția tiroidiană acceptabil și tratament tiroidian este trecerea la un TSH de 0.3-3.0, care este o gamă mult mai îngustă. Asociatia Americana de Endocrinologie estimează că noile recomandări va dubla, de fapt, numărul de persoane care au anomalii ale functiei tiroidiene.
O recomandare pentru medicul dvs.:
Deoarece medicul dvs. va spune probabil "nu am auzit nimic despre aceste noi modificări ," sau "laboratorul încă arată 0.5-5 ca limitele normale și nu schimbă cu nimic" veți dori să ii trimiteți materiale medicul dvs. înainte de următoarea întâlnire. Acestea includ următoarele: 
1. Ianuarie 2003 - Comunicat de presă al Asociatiei Americane de Endocrinologie o copie, acest paragraf prevede: "Până în noiembrie 2002 medicii s-au bazat pe un nivel normal de TSH variind intre 0.5-5.0 pentru a diagnostica si trata pacientii cu tulburari tiroidiene. Acum AAE incurajeaza medicii sa ia in considerare un tratament pentru pacientii cu probleme tiroidiene, testând limitele la o marjă îngustă de nivel TSH de 0.3-3.0. AACE consideră că noua gama va duce la un diagnostic corect pentru milioane de oameni care sufera de tulburări tiroidiene usoare, dar au trecut ca netratate pana acum" 
2. Academiei Nationale de Biochimie Clinică, parte a AAE, medicina de laborator practică liniile directoare : Stativul de laborator pentru diagnosticul si monitorizarea boli tiroidiene obține o copie pe care scria: "Este posibil ca limita superioară actuală a domeniului de referință al populației sa fie înclinat cu includerea persoanelor cu disfuncții tiroidiene deosebite." In viitor, este posibil ca limita superioară a serului TSH intervalul de referință de Eutiroidie va fi redusă la 2.5 mUI / L deoarece > 95% din voluntarii Eutiroidieni, riguros testati au ser TSH valori cuprinse între 0,4 și 2,5 mUI / l. "" Un rezultat TSH între 0,5 și 2,0 mUI / L este în general considerat obiectivul terapeutic pentru o doza standard de înlocuire - H T4 pentru hipotiroidism primar. "" 
Cerințele tiroxinei cresc în timpul sarcinii. Starea tiroidiana trebuie verificată cu TSH + FT4 în timpul fiecărei trimestru de sarcină. Doza H T4 trebuie crescută (de obicei prin 50 micrograme / zi) pentru a menține un TSH seric între 0.5 și 2.0 mUI / L și un FT4 ser în treimea superioară a intervalului de referință normal. "

 

Sursa : AboutHelth de Mary Shomon, Expert in Bolile Tiroidiene

Please reload

Featured Posts

NOUA MEDICINĂ: Legatura Creier- Boala

March 9, 2018

1/2
Please reload

Recent Posts

October 23, 2019

September 25, 2019

Please reload

Archive