7 lucruri care ar trebui să le știi dacă suferi cu TIROIDA


Suferi cu o problema in tiroida?

Din păcate, simptomele cu o posibilă condiție tiroidiana sunt sute si pot fi fără sfârșit, variind de la probleme de piele și păr, oboseala si minte intetosata, sunt doar câteva. Dar, dacă credeți că ați putea fi unul dintre milioanele de oamenii care sunt diagnosticati gresit cu glandei tiroide , aici sunt 7 sfaturi utile pentru a începe drumul spre recuperare.

1) Faceti testul tiroidian Full Panel (analize de sange)

Acesta este un test de sange "special" și, probabil, cel care va ajuta sa puteți începe recuperarea. Testul complet, panoul de analize este conceput pentru a testa fiecare lucru legat de functia tiroidiana. De la nivelul de TSH standard împreună cu o serie de alti hormoni tiroidieni, cum ar fi : Free T4/T4 ; T3/Free T3/Reverse T3 și Anticorpi tiroidieni. A fost sugerat că nu ar trebui să ne bazam pe testul TSH standard pentru a determina sanatatea tiroidei pentru că, uneori, acest test, nivelurile standard, acceptate sunt prea largi și diferite și ceea ce este în interval "normal" pentru unii, ar putea să nu fie normal pentru ceilalti. Acesta este motivul pentru care TSH nu mai este "baza" testului tiroidian, deoarece nu se potrivește tuturor.

2) Analizati-va simptomele inainte de vizita la Doctor

Tulburarile tiroidiene pot veni in multe forme și simptome, de aceea este atât de greu de a o diagnostica si trata. O idee bună pentru vizita la medic este cunoașterea . Cu cat stii mai multe despre tine, cu atât mai simplu va fi la traducerea acestor sentimente doctorului. Simptomele tiroidiene suprapuse ar putea fi un semn de o stare mai grava, cum ar fi Graves sau boala lui Hashimoto.

3) Istoria familiei dvs.
Vestea bună este ca nu se poate transmite o tulburare tiroidiena, nici nu poți să o dai la altcineva, ca o raceala sau gripa. Dar, este ereditara si, de obicei, sunt afectate mai mult femeile. Acest lucru este important să il știți atunci când vorbiti cu Doctorul. Acest lucru poate fi, de asemenea, o sarcina descurajatoare, deoarece bolile tiroidiene pot ajunge cu ușurință netratate pentru toate generațiile. Încercați să investigati printre membrii familiei cu privire la simptomele lor, deoarece modul în care te simți astăzi poate sa se fi întâmplat la fel în trecut si cu bunica.

4) Nu vă fie teamă să schimbati Medicii

Știu că acest lucru poate fi o decizie nepotrivita, dar mulți care suferă cu Tiroida nu primesc ajutorul de care au nevoie de la medicul specialist sau chiar de la Endocrinolog . Tratarea unei tulburări tiroidiene, chiar și cu cele mai slabute simptome si cu test de sange complet poate fi greu. Este OK pentru a schimba medicul dacă nu te "serveste" corect. Uita-te la lista de Medicii : aici.

5) Fiti pregătiți pentru o recuperare lentă

Roma nu a fost construita într-o zi și nu trebuie să credeți că Tiroida va fi stabilită atât de repede. Sanse sunt, dacă aveți o problemă tiroidiana, poate corpul tau a fost de "serviciu" cu glanda tiroida de luni sau ani fără ca tu sa știi! ca o arteră înfundată, schimbarea poate fi atât de lenta încât nici nu iti dai seama cât de bolnav ai devenit!

6) Medicamente si Suplimente

Așa cum există mai multe tipuri diferite de condiții tiroidiene, există, de asemenea si mai multe diferite forme de posibil ajutor pentru tine. Nu fi descurajat, se poate lua o combinație de medicamente pe baza de prescriptie sau suplimente peste si contra pentru a obține un nivel optim. Cel mai important lucru este de a încerca mereu pentru scopul final de a se simți din nou bine. Găsiti-va "normalul" dvs.!

7) Uita-te la obiceiurile alimentare

Înlocuirea sau stimularea hormonilor in organismul dvs. poate fi dificil. Se recomandă o dietă sănătoasă, stabilă, inclusiv alimente bogate în substanțe nutritive. Soia, glutenul si zaharurile rafinate ar trebui să fie, probabil, evitate, deoarece acestea pot inhiba absorbtia de substante nutritive vitale și hormoni (și provoca o mulțime de alte probleme). Zahărul în special, ar putea fi un vinovat de bolile de inima, minte intetosata, hipertensiune arteriala si un risc crescut de boli cronice, inclusiv diabetul zaharat. Acest lucru nu a însemna că va trebui să adoptati o dietă Paleo , dar ar putea fi un punct bun de plecare. S-ar putea să nu fie potrivit pentru tine, ca toti suntem diferiti. Trebuie să iti Asculti corpul! Acesta vă va spune tot ce trebuie sa stiiti. Și, dacă nu vă puteți aminti, din cauza "cetii" din creier, incepe un jurnal de zi cu zi de alimentatie!

+ BONUS

8) Încercați să va mișcati

Indiferent de ceea ce faci, cine sunteți sau ce suferiti .... miscarea zi cu zi este importanta pentru starea generala de sanatate. Important de mers pe jos ca exercitiu. O plimbare pana la căsuța poștală, chiar de 2 sau 3 ori pe zi, este foarte bine pentru tine. Urcând pe scări, contează ca mișcare .O buna incalzire cu câteva întinderi poate fi benefică. Bratele înainte, picioarele se intind și miscari de echilibru mici pot face o treaba buna. Nu trebuie să rulati in maraton sau sa sariti într-o clasă Zumba Fitness. Doar miscate ! Întotdeauna amintiți-vă de a face un efort adecvat si un regim alimentar simplu. Gândiți-vă ca este atat de simplu !!!

De Bogat Travis , scriitor ThyroidNation.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012