5 Pasi de DETOXIFIERE


De când am fost diagnosticata cu boala autoimuna Hashimoto, oboseala suprarenalelor, candida intestinala și intestin permeabil,m-au urmarit mereu..dar am urmat un regim alimentar pe bază de plante și am eliminat glutenul, produsele lactate, zaharurile, alimentele procesate, alcoolul, cafeina. A fost nevoie de măsuri serioase pentru a ajunge aici. Cu fiecare pas, am observat că energia mea creștea, creierul nu mai era "in ceata", tiroida se reechilibreaza, sistemul meu digestiv lucrează așa cum ar trebui și sistemul meu imunitar e mai puternic. Pot să vă spun din experiență că, curățarea toxica din interiorul corpului tau nu este singurul pas. Dacă sunteți în căutarea de a schimba dieta, sănătatea digestivă și imunitatea pe termen lung, vă spun din experiență că această curățenie totală a corpului este calea sigură ! Urmeaza ayurvedicul, principiul că toate bolile provin din eliminarea necorespunzătoare a toxinelor din sistemul digestiv.

1. Mananca alimente reale, integrale. O dieta curată este formată din alimente care sunt organice, crescute fără hormoni si fără pesticide, nu sunt procesate și nu conțin zaharuri rafinate. Citeste etichetele - în cazul în care are mai mult de patru ingrediente si contin lucruri ce nu sunteți familiarizați, nu merită a le mananca. Kris Carr sugerează, "Dacă este făcut într-un laborator este nevoie de un laborator pentru a digera. În cazul în care are un termen de valabilitate mai mare decât tine, nu-l mâncați" Găsiți fructe intregi si legume, nuci, seminte. Acestea vă va oferi energie în mod natural. Pentru o săptămână țineți o dieta care este bazata pe plante, fără gluten, cofeina si fara alcool. Tine un jurnal despre cum te simti. Pot paria că te vei simti mai usor, mai radiant și mai puțin obosit!

2. Alcalin! Pentru a funcționa optim, organismul uman ar trebui să mențină un pH de 7,35-7,45. Cu toate acestea, American Standard (SAD) zic că aceasta valoare este foarte acid. Proteinele animale, glutenul, zaharurile, alimentele prajite, alimentele procesate, alimentele cultivate cu hormoni, antibioticele, pesticidele, stresul emoțional și de mediu sunt toți infractori acizi. Acestea toate descompun acid în organism. O dieta alcalina luptă cu inflamația! Mic Start : un suc verde pe zi. O lovitura zi de zi cu E3-Live vă va face o "mașină" verde curată, energizată. O dieta bogata in legume alcaline organice, sucuri verzi, piureuri și suplimente cum ar fi clorofila, Chlorella și spirulina va sprijini puternic sănătatea imunitară si digestivă. Apa calda cu lamaie pe tot parcursul zilei stimuleaza tractul gastro - intestinal și peristaltismul - valurile de contractii musculare care țin lucrurile în mișcare. Lămâile sunt, de asemenea, bogate in minerale si vitamine si ajuta la slăbit, sau elimină toxinele din tractul digestiv. Contrar intuiției, lămâile sunt un aliment incredibil alcalin, sub formă de acid citric nu creează aciditate în organism odată metabolizat.

3. Bucurați-vă ingrijirea pielii cu produse cosmetice naturale și organice. La fel ca tot ce ai consumat, tot ce pui pe piele, fie devin asimilate sau eliminate. Creme chimice și parfumuri ce stau pe corp și multe conțin substanțe chimice - minimizează hormoni și provoca o serie de probleme de sanatate. Acest info grafic privind substanțele chimice din produsele de frumusete găsiti pe "Cosmetice Dirty Dozen" la un nivel cu totul nou.

4. Detox in casa ta. Ingredientele din produsele comune de uz casnic au fost legate de astm, cancer, tulburari de reproducere, perturbarea hormonilor și neurotoxicitate și suntem expuși la aceste ingrediente zilnic, crescand riscul pentru aceste probleme de sanatate. Expunerea cronică adaugată la "povara toxică," a organismului numărul de chimicale stocate în țesuturile sale la un moment dat este destul de mare. Am observat că toxinele și fumul în majoritatea produselor de curățare comerciale ne lasă cu mâinile crăpate și dureri de cap, iar curățarea băii cu amoniac și înălbitor simtim greata si ameteala. Triclosanul, un ingredient din sapunul antibacterian, este un disruptor endocrin în corpul uman ca și în evacuările în mediul atunci când ne spălăm pe mâini. Când triclosanul se descompune, se transformă in dioxine, care sunt cunoscute ca agenți cancerigeni. Există trei ingrediente simple, care va va schimba modul în care abordati curățenia - otetul, bicarbonatul de sodiu și boraxul. Puteți obține curatenia chiar și cu uleiurile esențiale, cum ar fi arborele de ceai și lavanda care au proprietăți antiseptice și sunt foarte bune pentru împrospătarea la WCului, dușului, blaturilor și podelele.

5. Transpiră-l! Fă ca prioritate sa transpirati zi de zi. Activitățile preferate : yoga, baia de dezintoxicare, sauna. Yoga detoxifica sistemul limfatic, intareste sistemul imunitar și susține sănătatea digestivă. Când sunteți pe rogojina, observați totul despre corpul tau. Observati cum va mișcati si dacă aveți o zi bună în care te face să simți săriturile grele de la Jos Dog la Uttanasana si iti dai seama că poate pizza cu branza, mancată noaptea trecută a fost o idee proastă. Devii conștient de alimentatia ta, digestia, pielea, muschii, totul. Ești în mod constant preocupat de curățarea corpul si te stoarce detoxine. Când respirati profund, plămâni, mintea și corpul se relaxeaza si permite eliminarea stresului. Stresul reduce imunitatea și digestia noastra, asa ca o practică de yoga regulata oferă un beneficiu imens pentru organism.

În fiecare duminică seară, îmi place să închei week-endul și să încep săptămâna cu o baie relaxantă de dezintoxicare cu sare de Himalaya, bicarbonat de sodiu și rădăcină de ghimbir proaspăt. Ghimbirul intensifică procesul de detoxifiere, deoarece are proprietăți anti-mucus, este un decongestionant natural și deschide porii. Adăugarea de radacina de ghimbir proaspat tăiat in apa va face sa transpiri abundent în timp, este exact ceea ce vrem pentru a șterge din congestie. Acesta este motivul pentru ca o baie de dezintoxicare cu ghimbir și sare de mare Himalaya este un remediu pentru a "lovi cu piciorul" o infectie sau un sistem deficitar.

Dupa baie, îmi place să închei tot prin transpirații, pe covorul de yoga în Savasana și ipostaze de restabilire pentru încă 30 de minute , continui să eliberez toxinele prin transpiratie. După ce transpirația se oprește, fac un dus rapid. Stând în saună, de asemenea, va ajuta să relaxati muschii si eliminati toxinele prin piele. Sesiuni de saună cu infraroșu va imbunatati circulatia si congestiile interne, eliminati metalele grele, particulele radioactive si alte toxine și îmbunătăți oxigenarea sângelui. Amintiți-vă să beți multă apă, după sesiunile de sauna sau baile de detoxifiere pentru a ajuta sa refaceti fluidele pierdute prin transpirație. După ani de suferință digestiva, acest plan în cinci etape a lucrat pentru mine si am obținut un sistem imunitar puternic, nivelurile mele tiroidiene au fost reechilibrate și stomacul meu este fericit. Fii constient de ceea ce pui pe corp, ceea ce utilizati pentru a curăța spațiul de locuit, faceti o tinta din a transpira acele toxine rămase și clar reduceti stresul prin exerciții de respirație și meditație. Activitatile încorporează fiecare pas la stilul tău de viață și amintiți-vă, ca pași mici, graduali sunt un mod de a reusi. Înainte să cunosc, vei putea deveni o "mașină verde", curata, luminoasa.

Aceste ritualuri vor deveni a doua natura.

Și niciodată, niciodată, sa NU cedati .

Crede in tine!

de FERN OLIVIA (04.03.2013, mindbodygreen)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012