3 erori care te pot costa Tiroida


Doriți să fiti sigur că medici va ofera informații, cunostinte, oferindu-vă cel mai bun sfat

posibil și îngrijirea medicală necesara. Dar există trei greseli, comunica medicii - inclusiv

endocrinologi --care te-ar putea costa Tiroida.

Atunci când ti-ai pierdut Tiroida sau funcția tiroidiana, ajungi in hipotiroidie - cu glanda tiroidă sau inexistentă - și va necesita monitorizare și tratament pe tot parcursul vieții.

Este posibil să aveți, de asemenea, simptome de hipotiroidism reziduale ,care sunt dificil de rezolvat, chiar si cu tratament.

Acesta este motivul pentru care este important să știi despre aceste greșeli posibile înainte ca acestea să se întâmple , atunci când încă mai ai timp să iei măsuri care pot schimba cursul sănătății dumneavoastră.

1. Dupa ce tiroida a fost indepartata chirurgical . Dupa o aspiratie/biopsie nedeterminate sau neconcludente a nodulul tiroidian

Când medicul identifică nodulul suspect tiroidian - dacă, datorită dimensiunii, creșterea e determinata "la rece" sau "la cald" în timpul testului de diagnosticare imagistică de absorbție - este important să se excludă posibilitatea de cancer tiroidian .

Următorul pas este de obicei o aspiratie cu ac fin (FNA) o biopsie a nodulului sau nodulilor suspecti . Atunci cand cancerul este descoperit, următorul pas este de obicei o tiroidectomie ,o intervenție chirurgicală pentru a elimina glanda tiroida, impreuna cu tratamentul de urmarire.

Se estimează că in SUA aproximativ 450.000 de noduli tiroidieni suspecti sunt descoperiti cu FNA anual. Pana la 30 % din noduli evaluati de către FNA sunt etichetati ca nediagnosticat / neconcludent.

IVD paratiroidian o testare tiroidiana de 8min - Monitorizarea nivelurilor iPTH în timpul paratiroidectomiei pentru un rezultat bun.

Evaluarea patologiei nu poate confirma sau nega prezența cancerului. De obicei, atunci, medicii recomanda tiroidectomia .

Mai multi de 135.000 de pacienti pe an - aproximativ unul din patru dintre ei au un nodul nediagnosticat - sfârșesc prin a avea o tiroidectomie.

Provocarea ? Doar 20- 30 % din acesti noduli nediagnosticati se dovedesc a fi maligni. Și asta înseamnă că, nu mai puțin de 100.000 de pacienti in fiecare an ar putea trece printr-o tiroidectomie inutilă, forțându-i să trăiască fără o glanda tiroidă, și de a trăi cu un hipotiroidism permanent.

Greșeala ? Un test tiroidian analiza FNA este disponibil de la o companie numita Veracyte, iar când acest test este utilizat ca parte a FNA, acesta poate ajuta la rezultate mai concludente cu privire la biopsia nodulilor tiroidieni.

NU face această greșeală ! - Înainte de a accepta o intervenție chirurgicală pentru un nodul nediagnosticat sau neconcludent, cere testul Veracyte tiroidian - Analiza FNA.

2. Iod radioactiv (RAI)- Tratamentul pentru hipertiroidism fara a confirma daca aveti boala Hashimoto :

Simptomele de hipertiroidie includ adesea anxietatea, puls ridicat al inimii, pierderea în greutate, insomnie și alte semne de o tiroida hiperactiva. Medicii, de obicei ruleaza testul de stimulare tiroidiana hormonala (TSH), iar în cazul în care numarul este sub limita normală, și sugerează hipertiroidism, medicii recomanda un tratament.

In unele cazuri, medicii cer, de asemenea testul de stimulare tiroidiana a Imunoglobulinelor (TSI) , care identifică anticorpii comuni în boala Graves. Ei pot rula, de asemenea teste de imaginistica/eco pentru a evalua tiroida si a confirma diagnosticul indus de hipertiroidia Graves. În cazul în care TSI și / sau rezultatele imaginistice confirma boala Graves, următorul pas este tratamentul, care poate include medicamente antitiroidiene, RAI, sau o intervenție chirurgicală .

Provocarea ? Mulți medici se bazeze numai pe TSH, sau TSH, FT4 și FT3 pentru a diagnostica hipertiroidismului. Ei lasă testele tiroidiene de Anticorpii peroxidază (TPO), care pot identifica

boala Hashimoto . Dacă aveți Hashimoto, s-ar putea avea perioade temporare sau tranzitorii de hipertiroidism, care de obicei autodistruge glandei , în cele din urmă lăsându-vă in hipotiroidie. Din păcate, în unele cazuri, medicii vad TSH, FT4 și test FT3 care sugerează hipertiroidism, si recomanda un tratament de ablație imediată cu iod radioactiv (RAI). Acesta distruge glanda tiroida, în întregime sau în parte, și, de obicei ca rezultatun hipotiroidism permanent.

Greșeala ? În cazul în care aveți o perioadă de hipertiroidism- boala Hashimoto, ce în mod normal nu au nevoie de RAI. Și astfel s-ar putea termina o glanda tiroida chimic, iar hipotiroidismul devine permanentă si inutil .

NU faceti această greșeală! - Înainte de a accepta RAI pentru hipertiroidism, asigurați-vă că medicul ruleaza testele de diagnostic complet - inclusiv un test de imagistica, TSI și TPO - și a exclus posibilitatea ca aveți o fază hipertiroidism al bolii Hashimoto.

3. Iod radioactiv (RAI) , Tratament sau chirurgie pentru boala Graves, fara a încerca medicamentele antitiroidiene

Așa cum s-a discutat, diagnosticul de boala Graves se face de obicei prin teste de sânge - Hormonul de stimulare hormonala (TSH), free T4, free T3 și de stimulare tiroidiană Imunoglobulina (TSI). In unele cazuri, un test de imagistica cu absorbtie este efectuată pentru a evalua dacă tiroida produce in exces hormon tiroidian.

Confirmând boala Graves, unii medici recomanda un tratament imediat cu RAI, sau mai rar, o îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide.

Greșeala ? Dacă aveți boala Graves, un subset ai putea avea de fapt o remisie a simptomelor si anticorpiilor - în esență, funcția tiroidiană revine la normal - după o cură de antitiroidiene de sinteza . Din păcate, în cazul în care un medic a recomandat imediat RAI sau chirurgie, nu există nici o cale de întoarcere. Tiroida este indepartata chimic sau chirurgical, și veti fi in hipotiroidie pentru toata viață.

NU faceti această greșeală! - Înainte de a accepta Rai sau intervenția chirurgicală pentru boala Graves, asigurați-vă că medicul a evaluat cu atenție si a urmat procedura completa pentru diagnosticare.

Sursa : About Health

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012