Retenția Apei & Greutatea


Atunci când glanda tiroidă nu produce suficient hormon, se poate dezvolta hipotiroidismul, cunoscut ca tiroida subactiva. Potrivit MayoClinic.com, femeile mai în vârstă de 50 de ani sunt cele mai expuse riscului de a dezvolta hipotiroidism prin : dureri articulare, obezitate, boli de inima si infertilitate sunt efecte secundare si comune ale bolii, dacă sunt lăsate netratate creșterea în greutate și balonarea, pot indica semne de avertizare timpurie a unei tiroide. Ceea ce mulți oameni nu știu este că retenția de lichide este un simptom frecvent al functiei tiroidiene scazute. Fluidele au tendința de a se acumula în picioare, glezne, mâini, încheieturile mâinilor, degete, la față și abdomen și poate fi severă. Manifestările tipice și semnele sunt ochii si fata umflate , maini si picioare umflate precum și creșterea în greutate din cauza acumulării de apă.

Cresterea în greutate

Cu cât este mai sever hipotiroidismul, cu atât cresteti in greutate doar din apa. Cea mai mare parte din greutate pe care o obțineti de la glanda tiroidă este formata din apă și sare, conform Asociatiei Americane de Tiroida, cresterea excesiva in greutate - mai mult de 6kg . Greutatea medie a apei o veți obține de la un dezechilibru al hormonilor tiroidieni de 5 până la 7 kg. Orice alt exces se datorează alimentelor.

Exista doua tipuri de retentie a Apei în hipotiroidie

1. Mixedemul este atunci când fluidele și deșeurile produselor se acumuleaza in organism pe parcursul timpului din cauza hipotiroidismului. Se acumulează în țesuturi și nu răspund la diuretice. Numai un tratament adecvat al funcției tiroidiene poate rezolva această problemă.

2. Tiroida scăzută poate reduce functia renala atunci cand sangele de filtrare si echilibrul fluidelor devin depreciate. Un exemplu în acest sens este umflarea feței, în special în jurul ochilor, mâinilor și gleznelor. Acest tip de edem este reversibil si se poate trata și poate răspunde, de asemenea, la diuretice. Retenția apei nu este doar o problemă cosmetica, aceasta poate duce la mai multe simptome și să declanșeze alte condiții de sănătate. Acumularea de fluid în diferite părți ale corpului poate pune presiune asupra nervilor și cauzează inflamații.Orice limitare a fluxului sanguin poate contribui suplimentar la durerile de cap, amețeli, probleme de echilibru, tinitus, dificultăți de respirație și tulburări vizuale. Tiroida scăzută este asociată cu sindromul de tunel carpian. Se poate întâmpla atunci când nervii din încheietura mâinii sau al antebrațului devin comprimate datorită retentiei apei și "sugrumari" acestora. Aceasta poate provoca pentru pacient durere, senzație de arsură, senzație de amorțeală și furnicături. Tratamentul tiroidian adecvat poate rezolva această problemă și ajuta pentru a evita o intervenție chirurgicală sau de a lua medicamente care nu sunt necesare. Retenți apei poate duce la alte probleme de sanatate din cauza intinderi tesuturilor, ciupiturilor nervilor de suprafață și poate duce la sindromul picioarelor neliniștite pe timp de noapte. In cazul persoanelor care nu prezintă umflături evidente, pielea poate fi intinsa din interior din cauza apei acumulate mult mai mult. Acest efect pune o presiune excesivă asupra milioanelor de terminații nervoase si pot duce la sindromul picioarelor neliniștite, împreună cu crampele picioarelor. Corectarea funcției tiroidiene scăzută în primul rând, va contribui la reducerea retenției de apă și la reglementarea echilibrului apei în organism. În plus, următoarele remedii pot ajuta cu sindromul picioarelor neliniștite și al crampelor:

 • Luand 800 mg de vitamina E sau magneziu un timp poate ajuta la ameliorarea crampelor și la un somn mai bun.

 • Sulfat de chinină, care poate fi obținut prin rețetă sau o formula naturala cu chinina pot atenua crampele.

 • Exercitii de Stretching în timpul zilei si înainte de a merge la culcare pot ameliora simptomele sindromului picioarelor neliniștite.

 • Dacă simptomele sunt severe anumite medicamente pe baza de prescriptie sunt disponibile pentru sindromul picioarelor neliniștite, cu toate acestea oboseala si ceata mentala poate fi experimentat ca un efect secundar comun al medicamentelor.

Cauzele cele mai frecvente de retentie a apei

Retenția de lichide se găsește în inimă, ficat sau insuficiență renală, indiferent de statutul tiroidian. Acest tip de edem adesea raspunde la diuretice. Problemele de glanda tiroida rareori vin singure și alte dezechilibre hormonale urmeza sa apara când exista deficit al hormonului tiroidian. Modificările în pancreas, rinichi și glandele suprarenale pot duce, de asemenea, la un dezechilibru de fluide. Dacă sunteți pe doza corectă a medicației tiroidiene dar acumularea de lichid are următoarele condiții asociate pot determina retenția de apă în organismul dvs. :

alergiile alimentare in cea mai mare parte din lactate, grau, gluten sau drojdie poate fi una dintre cauzele adesea trecute cu vederea ale retenției a apei. Consumul de alimente pe care nu le pot tolera, un stres suplimentar asupra sistemului imunitar și în eliberarea unor substanțe chimice pot contribui la retenția de apă. Circulația deficitara a sângelui poate fi o alta cauza de retenție a apei. Unul dintre semnele de circulație deficitară este atunci când observați o retenție de lichide după ce fiind in picioare sau in sezut pentru o perioadă prelungită de timp. De exemplu, persoanele cu o circulatie proasta vad picioarele și gleznele umflate în timpul unui zbor lung cu avionul. Exercitiile fizice, întinderea, gomajul pe pielea uscată înainte de un duș și sprijinirea vaselor de sange sanatoase prin adaugarea de vitamina C sau rutin bioflavonoide poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si reduce retenția de apă.

Oboseala glandelor suprarenale se produce atunci cand cantitatea de stres supra-depășește capacitatea corpului de a face fata cu el, să compenseze și să recupereze. Aceasta poate fi usoara sau severa si este cauzata de obicei de unul sau o combinație de stres fizic, emotional, de mediu și de infecție cronică sau severă. Hipotiroidia și bolile tiroidiene autoimune adesea coexista cu oboseala suprarenalelor. Funcția suprarenală scăzută afectează în mod direct funcția tiroidiena care duce la reducerea producției de hormoni tiroidieni și încetinirea tuturor funcțiilor corpului pentru a conserva energia. Aldosteronul este un hormon care este produs de glandele suprarenale si regleaza tensiunea arteriala, echilibrul electrolitic si afecteaza functia renala. In oboseala suprarenalelor hormonii de Cortizol si Aldosteron scad. Acest rezultat duce la tensiunii arteriale, mai puțin sodiu, dar si mai multă apă este reținută. Cineva care experimentează pofta de chips-uri, nuci și alte alimente sarate este cel mai probabil sa aiba un nivel scazut de Aldosteron. În același timp Aldosteronul scăzut creste nivelurile de potasiu, care duc la sete si urinare. Această persoană este extrem de deshidratata la nivel celular, în ciuda faptului ca bea foarte multă apă : umflarea mâinilor și picioarelor și culoarea mai puțin roșiatică a feței umflate din cauza retenției de apă sunt semne comune de nivel scăzut de Aldosteron.

Tratamentul oboselii glandelor suprarenale, precum și adăugarea de mai multă sare de mare la alimente și băuturi pentru a sprijini producția de Aldosteron poate ajuta la atenuarea retenției apei. Folosind medicamente diuretice pentru a reduce acumularea de lichid, care a fost cauzată de deficiența de Aldosteron poate produce probleme de dezechilibru electrolitic și deshidratare mult mai mare. Cafeaua si alcoolul poate avea același efect.

Poziția dominantă de Estrogen este una dintre comunele dezechilibre hormonale la femeile tinere peste 30 de ani și în timpul peri - menopauză și se produce din cauza Progesteronului dezechilibrat și al Estrogenului. Ambii hormoni sunt la fel de importanti și toate combinațiile următoare poate duce la poziția dominantă de Estrogen:

 • progesteron scazut de estrogen normal

 • progesteron și estrogen normal sau mare

 • progesteron și estrogen scăzut

Stresul, deficientele reduse nutritionale si tiroidiene pot reduce producția de Progesteron în timp ce substanțele chimice din mediul nostru, alimentele, cosmeticele și materialele plastice care acționează ca xeno-estrogenii pot contribui la excesul de Estrogen. Produsele chimice pot fi extrase din sticle de apă de plastic, care au fost lăsate în mașină, la soare sau prin utilizarea unui cuptor cu microunde pentru a încălzi mâncarea în recipiente de plastic. Hipotiroidia și dominarea estrogenului conduc reciproc si foarte des în același loc. În afară de retenția de apa, semnele cele mai frecvente de poziție dominantă de Estrogen sunt sindromul premenstrual, perioade menstruale dureroase, cicluri menstruale scurte, pofta de zahăr, balonare, modificări ale dispoziției, libidoul scazut, sani umflati, migrene, endometrioza si fibroamele. În cazul în care retenția de apă este legată de poziția dominantă de Estrogen este cel mai probabil să apară în mijlocul sau la sfârșitul ciclului. Acumularea de lichid poate fi, de asemenea, o parte a sindromului premenstrual care se întâmplă chiar înainte de perioadele menstruale. Dezechilibrele hormonale, cum ar fi poziția dominantă de Estrogen, Progesteron scazut, hipotiroidism si oboseala glandelor suprarenale sunt cele mai frecvente cauze de retenție a apei și pot să apară la femei, mai devreme de 30 de ani. Cel mai bun mod de a imbunatati mai multe din simptome, inclusiv de retenție a apei și pentru a preveni bolile legate de hormoni este de a restabili echilibrul hormonal. Hipotiroidismul este doar unul dintre mai mulți factori care contribuie la creșterea în greutate. Acesta poate fi responsabil pentru un maxim de 10% din creșterea în greutate corporală, care are loc în principal datorită sării și retenție de apă. Dacă ați câștiga mai mult în greutate indică faptul că altceva în corpul dvs., în plus față de tiroida nu funcționează așa cum ar trebui. Mulți pacienți cu hipertiroidism încearca să piardă în greutate și nu pot face acest lucru indiferent de ce ar incerca. Motivul principal pentru aceasta este faptul că exista multe alte probleme in organism, dar în loc să incerce diagnosticarea si insănătosirea, ei lupta, prin diverse metode să piardă în greutate. Cresterea in greutate este un semn de metabolism lent și că glanda tiroida nu ruleaza la nivelul optim. Primul și cel mai important pas pentru a reduce retenția de apă și de a pierde in greutate este de a corecta dezechilibrul tiroidian cu un adecvat tratament pentru hipotiroidism.

Alte simptome

În timp ce retenția de lichide este una dintre cele mai frecvente simptome ale unei tiroide, există și alte semne pe care le puteti manifesta. Este posibil să aveți un nivel de energie scăzut, mai ales după trezirea de dimineața. Dureri de cap, mâini sau picioare reci, constipație cronică, unghiile fragile si pielea uscata sunt alte simptome legate de hipotiroidism. Este posibil să aveți dureri musculare și articulații rigide, depresie si colesterolul ridicat.

Slabirea

Vei pierde greutatea de apa în exces odată cu inceperea tratamentului cu hormoni tiroidieni pentru a trata starea dvs. Mai mult vei pierde aproximativ 10% din greutatea totala a corpului. Orice altă greutate pe care este posibil să o ai, se datorează consumului de calorii decat arzi, la fel ca și oamenii care nu au hipotiroidism. Hipotiroidia este o afecțiune care se dezvoltă lent, pe o perioadă de timp, chiar si după ce ați stabilit obiceiurile alimentare proaste.Potrivit AsociațieiAmericane de Tiroidie, dacă va confruntati cu obezitatea, este posibil să nu pierdeti semnificativ în greutate după ce primiți tratamentul.

Dieta

1. Mananca mai putina sare

Sarea este făcută de sodiu și clorură.

Sodiu se leaga de apa din organism și ajută la menținerea echilibrului fluidelor atât în ​​interiorul cât și în afara celulelor. Daca mananci mese care sunt bogate in sare, cum ar fi alimentele procesate, organismul dvs. poate reține apa. Aceste alimente sunt, de fapt, cea mai mare sursă de Sodiu. Cel mai frecvent sfat pentru reducerea retenției apei este de a reduce sodiul. Cu toate acestea, dovezile din spatele acestui lucru este un mister. Mai multe studii au constatat ca aportul crescut de sodiu duce la retenția crescută de lichid în interiorul corpului.

Pe de altă parte, un studiu pe oameni sănătoși s-a constatat că aportul crescut de sodiu nu a determinat retenția de fluid in corp, astfel încât aceasta poate depinde de la individ la individ.

Concluzie : sodiul poate lega apa în organism și scăderea aportului de sare poate ajuta la reducerea retenției de apă.

2. Creșterea aportului de magneziu

Magneziul este un mineral foarte important.

De fapt, este implicat în mai mult de 300 de reactii enzimatice care mentin functionarea organismului. Mai mult decât atât, creșterea aportului de magneziu poate ajuta la reducerea de retenție a apei. Un studiu a constatat că 200 mg de magneziu pe zi a redus retenția apei la femeile cu simptome premenstrual (PMS). Alte studii pe femei cu PMS au raportat rezultate similare. Surse bune de magneziu sunt : nucile, cereale integrale, ciocolata neagră și frunzele si legumele verzi. Este de asemenea disponibil si ca supliment organic .

Concluzie : magneziul a dovedit a fi eficace în reducerea retenției apei, cel puțin pentru femeile cu simptome premenstruale.

3. Creșterea Vitaminei B6 de admisie

Vitamina B6 este un grup de mai multe vitamine înrudite. Ele sunt importante pentru formarea celulelor roșii din sânge și ele servesc, de asemenea, la alte multe funcții în organism.

Vitamina B6 s-a dovedit a reduce retenția de apă la femeile cu sindrom premenstrual.

Alimentele bogate in vitamina B6 sunt: bananele, cartofi, nucile și carnea.

Concluzia : Vitamina B6 poate ajuta la reducerea retenției de apa, înspecial la femeile cu sindrom premenstrual.

4. Mananca mai mult potasiu

Potasiul este un mineral care servește mai multe funcții importante.

De exemplu, el ajută la trimiterea de semnale electrice care mențin starea de funcționare a organismului. Si Inima poate beneficia, de asemenea, de acesta. Potasiul pare a ajuta la reducerea retenției apei în două moduri, prin scăderea nivelului de sodiu și prin creștereaa producției de urină.

Bananele, fructele de avocado și roșiile sunt exemple de alimente care sunt bogate in potasiu.

Concluzie : potasiul poate reduce retenția de apă prin creșterea producției de urină și scăderea cantității de sodiu din organism.

5. Încercați să luați Păpădie

Păpădia ( Taraxacum officinale ) este o planta care a fost folosit ca diuretic natural în medicina populară pentru o perioadă lungă de timp. Diureticele naturale pot ajuta la reducerea de retenție a apei si de a urina mai des. Intr-un studiu, 17 voluntari au luat trei doze de extract de frunze de păpădie, pe o perioadă de 24 de ore. Ei au monitorizat aportul de lichide și de ieșire în zilele următoare și a raportat o creștere semnificativă a cantității de urină produsă.

Cu toate că acest lucru a fost un mic studiu, rezultatele indică faptul că extractul de papadie poate fi un diuretic eficient.

Concluzie : Păpădia poate ajuta la reducerea de retenție a apei, mai ales atunci cand sunt consumate ca un extract de frunze.

6. Evitați rafinat Carbohidrati

Posibilitatea de alimentatie cu carbohidrati rafinati duce la cresteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge și insulină. Nivelurile ridicate de insulina determina organismul sa retina mai mult Sodiu prin creșterea reabsorbției sodiului în rinichi. Acest lucru duce la un volum mai mare de fluid in interiorul corpului. Exemple de carbohidrati includ : zaharurile si cerealele prelucrate, zahărul fin, făina albă, etc.

Concluzie : Consumul de carbohidrati poate creste nivelul de insulina din organism. Insulina crește reabsorbția de sodiu în rinichi, ceea ce duce la creșterea volumului de fluid.

Alte modalități de a reduce de retenție a apei

Reducerea de reținere a apei este ceva care nu a fost studiat foarte mult.

Cu toate acestea, există alte câteva posibile metode eficiente pentru a reduce retenția de apă.

Rețineți că, unele dintre acestea sunt susținute doar de dovezi personale, nu si de studii.

 • Bea mai multa apa : Unii cred in creșterea aportului de apă poate reduce în mod paradoxal la retențiea apei.

 • Masajul : poate ajuta la drenarea apei din organism.

 • Coada - calului: Un studiu a constatat ca planta coada calului are efecte diuretice.

 • Pătrunjelul : Aceasta planta are o reputație ca diuretic în medicina populară .

 • Hibiscus Roselle :o specie de hibiscus, a fost folosit în medicina populară ca un diuretic. Un studiu recent susține , de asemenea , acest lucru .

 • Usturoiul: Ei bine cunoscut pentru efectul său asupra banalelor raceli, usturoiul in vechime a fost folosit si ca diuretic.

 • Feniculul : Aceasta planta poate avea , de asemenea , efecte diuretice.

 • Porumb de mătase : Aceasta planta este folosita in mod traditional pentru tratamentul de retenție a apei în unele părți ale lumii.

 • Urzica : Acesta este un alt remediu popular folosit pentru a reduce retenția de apă .

 • Sucul de afine : S-a afirmat că sucul de afine ​​poate avea efect diuretic.

Concluzie : Unele alimente și metode pot ajuta la reducerea retenției de apă, dar efectele lor nu au fost, pe larg, studiate.

Anumite modificari dietetice simple, pot ajuta la reducerea de retenție a apei. Pentru început, puteți încerca sa folositi mai putina sare, sa reduceti produsele alimentare prelucrate, sa consumati alimente care sunt bogate în magneziu, potasiu , vitamina B6, plante verzi : papadia, coada calului, fenicul, usturoi..etc

Evitati carbohidrati rafinati.

Cu toate acestea, în cazul în care retenția de apă persistă sau provoacă o mulțime de probleme în viața ta, atunci mergeti la medic.

Surse : https://authoritynutrition.com/6-ways-to-reduce-water-retention/

outsmartdisease.com › Hormone Health

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012