Ar putea ca Apa să ii facă mai rău Tiroidei?

Nu toată apa este cu probleme, dar un studiu publicat in 2014 in editia Scientific World Journal au constatat că un aditiv comun pentru apa a fost legat de hipotiroidie, tulburări cognitive, perturbarea Enzimelor, artrita, degenerare osoasa si chiar cancer. Deci, ce este acest ingredient? Ei bine, este unul de care ni s-a spus că este foarte bun pentru noi și esențial pentru sănătatea publică ...Fluorul. Pentru mai multe argumente pro și contra față de alimentarea cu apă, vă recomandăm să verificați textul integral al studiului și referințele sale la alte studii. Puteți vizualiza pe PubMed.org. Desi au existat studii care arată că fluorul poate avea efecte benefice in prevenirea cavitatii dentare, multe studii arată că ingestia acestuia are unele efecte adverse grave asupra multor sisteme din organism. Acest studiu special a concluzionat că "mecanismele prin care fluorura exacerbeaza hipotiroidismul includ legarea cu iod, precum și obstructia de T3 și T4" Și câți dintre voi cu Hashimoto au probleme cu T3 scăzut ? (Adică, puteți obține de la medicul dvs. să comande testul ...) Așa că ,atunci când aflăm această afirmație, este una destul de puternică. Mulți pacienți sunt deja cu deficiente de iod, care afecteaza functia tiroidei. Cu toate acestea, în mod paradoxal, ei nu se pot suplimenta cu el, deoarece poate creste activitatea de anticorpi și crește rata de distrugere a celulelor tiroidiene, iar apa fluorizata poate face problema lor de iod chiar mai rea. De asemenea, multi pacienti au probleme de conversie T4 la T3 și din nou fluorura complică și mai mult lucrurile. De notat importanta unui studiu din aprilie 2016 în revista biologica de cercetare Trace Elemente, care a constatat că cele mai mari daune ale celulelor epiteliale foliculare tiroidiene au avut loc atunci cand pacientul a fost expus la ambele, iodură cat și fluorură. De asemenea, studiul a constatat că fluorura poate afecta ,de asemenea , absorbția de calciu și magneziu ,precum și, în același timp perturbarea și activitatea enzimelor cheie, cum ar fi citocromul P450 ,ceea ce este important pentru numeroase procese biologice, cum ar fi legarea oxigenului, fotosinteza, respirația și detoxifierea. Atunci când căile de detoxifiere ale organismului sunt împiedicate, acest lucru poate avea, de asemenea, un impact negativ asupra funcției tiroidiene. Când vine vorba de copii și fluorura din apă, există unele date foarte ingrijoratoare cu privire la populațiile din China. Un studiu din 2012 in revista Environmental Health Perspectives a constatat că " Copiii care trăiau în zone cu expunere la fluor ridicat au avut scoruri IQ mai mici decât cei care au trăit în emisii reduse de expunere sau zone de control."

Deci, ce riscăm prin Expunerea de fluor? Studiile fac referire să vă uitați la toate sursele de fluorură pentru a obține o idee la expunerea totală combinată. În primul rând, puteți contacta agenția de apă locală pentru a afla ce nivel de fluor este în apă locală. Aveți posibilitatea să instalați unități de filtrare acasă pentru a elimina fluorul din apa pentru a minimiza expunerea. CDC afirmă că, în zonele în care se adaugă fluorură in apa este in medie de 0,7 l ppm, deși alte surse spun că poate fi mai mare decât aceasta. Preferatul meu este consumul de ceai, poate crește aportul de fluor și riscurile pentru supraexpunere. Apa prin fierbere poate dubla concentratia de fluor si multe ceaiuri au un nivel ridicat, care variază în funcție de marcă și tip. Cerealele și unele condimente de asemenea, conțin fluor. Apoi, există ape de gură fluorizate si pastele de dinti. Trebuie să analizați toate acestea de mai sus pentru a avea o idee cat de mare este expunere ta. Studiile citate spun că se poate obține o reducere a florului prin modificarea dietei, cum ar fi eliminarea carbohidratilor si zaharurilor procesate și prin a avea o buna sanatate generala si nutritionale.

Alege ce este cel mai bine pentru tine si familia ta. Simțiți-vă liber să imi lasati un mesaj pe tweeter : @drkirkgair.

Sursa : www.drkirkgair.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012