Planuri de dieta pentru persoanele care nu mai au Tiroidă


Glanda tiroida este parte a sistemului endocrin și produce hormoni responsabili pentru reglarea metabolismului. În cazul în care Tiroida produce hormoni in exces, se numeste hipertiroidism, tratamentul poate include indepartarea chirurgicala a tiroidei sau iod radioactiv pentru a opri complet toate funcțiile tiroidei. Tiroida poate fi, de asemenea, eliminată in cazuri de cancer tiroidian. Fara o Tiroida functionala, va trebui să luați suplimentar hormoni tiroidieni de înlocuire pentru a regla metabolismul. Nivelurile scăzute de hormoni tiroidieni, sunt cunoscute ca hipotiroidism, poate fi ajutat cu modificari dietetice, cu toate că va trebui să luați hormoni de înlocuire pentru tot restul vieții.

Tiroida si medicamentele Tiroida produce T3 și T4, doi hormoni care controlează foarte exact corpul tau să folosească energie si oxigen - care determină ca, corpul tau să ardă caloriile. Mai puțini hormoni care îi produce, mai lent metabolismul și mai ușor este de a câștiga în greutate. Dupa ce Tiroida se închide sau se elimina, este posibil să apară creșterea în greutate în timp ce încercați să găsiți dozajul corect de inlocuire a hormonilor tiroidieni. Puteți ajuta metabolismul prin arderea a mai multor calorii printr-o activitate fizica. Cu toate că ajută să scăpați din calorii, dar dacă nu mâncați suficiente calorii, ați putea încetini metabolismul și mai mult si nu veți reuşi să scapați de caloriile in exces. Organismull tau are incorporat un mecanism de supravietuire, care incetineste metabolismul pentru a conserva energia atunci cand nu se consuma suficiente calorii. Aveți nevoie de cel puțin 1.200 de calorii pe zi pentru a menține metabolismul şi a opri încetinirea.

Orientări generale Doar dacă nu aveți o altă problemă medicală care să stea la baza sănătăți dvs. ar trebui să urmați liniile directoare dietetice din 2010 emise de Departamentul Agriculturii din SUA si Departamentul de Sanatate si Servicii Umane din SUA. Liniile directoare sugereaza ca cea mai mare parte din dieta ta provin din glucide complexe - intre 45 si 65 %. Intre 10 si 35 % din dieta ar trebui sa fie proteine slabe si intre 25 si 35 % ar trebui să provină din grăsimi sănătoase. Încercați să evitați zaharurile adăugate, în special în băuturile îndulcite, cum ar fi sucurile și grăsimi saturate și transaturate din dieta ta. Aveți posibilitatea să eliminați grasimilr saturate prin alegerea de carne slabă, și de a alege păsări de curte și fructe de mare în loc de carne de vită sau de porc. Mănânca alimente cu conținut scăzut de grăsimi sau produse lactate fara grasimi și folosiți uleiuri vegetale în loc de unt sau untură.

Alimentele Goitrogene Anumite alimente, în special legumele și produsele care au izoflavoni din soia, cruciferele contin compusi goitrogenici - substante chimice care pot interfera cu hormoni tiroidieni. O gusa este o inflamație sau o extindere a glandei tiroide, care poate apărea în cazul în care glanda tiroidă este funcțională și încearcă să crească mai multe celule pentru a ține pasul cu cererea de hormoni. Pentru că Tiroida este inactivă, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la formarea unei gușe, dar tot trebuie să țineți seama de efectul compușilor goitrogenici asupra hormonilor tiroidieni suplimentari - mai ales pentru că nu se pot face, in mod natural, mai mulți hormoni pentru a compensa. Compușii goitrogenici din legume sunt adesea dezafectate prin încălzire : nu mâncți broccoli, varza sau alte legume crucifere crude. Iar efectele goitrogenice din soia sunt diminuate în cazul în care soia este fermentată - în produse, gen miso si tempeh.

Exercițiile fizice Nici un plan de dieta nu ar fi completă fără o activitate fizică regulată. Exercițiile de formare, forța de aderență sunt deosebit de importante pentru persoanele fara Tiroida, deoarece construirea masei musculare vă ajuta să ardeți mai multe calorii. Chiar și în repaus, țesutul muscular necesită mai multă energie decât grăsime. Toate formele de activitatii fizice vă sunt disponibile pentru a arde caloriile - si va stimula metabolismul și vă va ajuta să vă mențineți la o greutate sanatoasa.

De Maura Shenker - 27 iulie 2015

Sursa :

referinte : http://www.livestrong.com/…/492178-diet-plans-for-people-w…/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012