Nutriție şi Interdicții


Autoimunitate sau fără autoimunitate, medicamente sau fără medicamente, este vital pentru a trata tiroidia bine prin consumul unei diete prietenoase. Iată câteva dintre recomandările nutriționale de holistică nutriție si antrenor Jill Grunewald ce le recomanda clienților ei.

● MACRONUTRIENȚI Cei trei mari macronutrienți - grăsimile, proteinele și carbohidrați - joaca un rol cheie in reglarea functiei tiroidiene. O dieta bogata in grasimi va slăbi sistemul imunitar și poate face ravagii hormonale. Colesterolul este precursorul căilor noastre hormonale, astfel grasimile sanatoase sunt necesare pentru producerea de energie și a hormonilor. Sursele de calitate a grăsimilor includ măsline și uleiul de măsline, avocado, semințe de in, peste, nuci, unt și lactate grase (animale tratate fara antibiotice) ulei din nucă de cocos, produse din lapte de cocos, carne (animale hrănite cu iarbă), și mai multe tipuri de pești sălbatici. Proteinele sunt necesare pentru a transporta hormonii tiroidieni in sange si in toate tesuturile. Sursele de proteine includ carne și pește, ouă, lactate, nuci și unt de arahide, leguminoase (linte, fasole, etc), și quinoa. Dietele sarace in carbohidrati nu sunt o alegere bună pentru cei care suferă cu funcția tiroidiana. Scăderea aportului de carbohidrați duce la niveluri scăzute ale hormoni T3, esențiale pentru metabolism. Încercați carbohidrati complecşi din legume, fructe si cereale integrale.

● MICRONUTRIENTI Deficientele nutritionale joaca un rol semnificativ în disfuncțiile tiroidiene. În timp ce ei nu sunt cauza hipotiroidismului, nu au suficient acesti micronutrienți și minerale pot exacerba simptomele. 》Vitamina D - gălbenușul de ou, pește sălbatic gras (somon, macrou, hering, cambulă și sardine), lapte îmbogățit, iaurt, ciuperci, uleiurile din ficat de pește. Cel mai bine este să completăm cu vitamina D, deoarece este aproape imposibil de a obține tot ceea ce avem nevoie din surse alimentare. Un nivel adecvat de vitamina D este esentiala, deoarece ajuta la transportul hormonilor tiroidieni in celule. (Minimul standard, de 32 ng /ml, acest lucru poate contribui la perturbarea cailor hormonale. Nivelul optim de vitamina D, este între 50-80 ng /ml.) 》Fier - Scoici, stridii, spanac, fasole alba, melasa, carne din organe, semințe de dovleac, linte 》Seleniu - nuci de Brazilia, semințe de floarea soarelui, ciuperci, ton, carne de organe, de halibut, carne de vită 》Zinc - Stridii, sardine, ghimbir, cereale integrale, carne de vită, miel, curcan, mazare, seminte de floarea - soarelui, nuci pecan, nuci de Brazilia, migdale, nuci, sirop de arțar 》Cupru - Vita, stridii, homar, crab, ciuperci, pasta de tomate, ciocolată neagră, semințe de floarea soarelui, fasole (fasole albă, năut) 》Iod - Surse primare: legume marine (alge, dulse, hijiki, nori, arame, wakame, kombu), fructe de mare în condiții de siguranță; Surse secundare: ouă, sparanghel, fasole lima, ciuperci, spanac, semințe de susan, suc de fructe de vară, Chard, usturoi

ALIMENTE CARE SLABESC FUNCȚIA TIROIDIANA Alimentatia potrivita pentru sanatatea tiroidei inseamna, de asemenea, evitarea acestor alimente: prin definiție, goitrogeni sunt alimente care interferează cu funcția tiroidei și oferă "gusa", înseamnă o extindere a glandei tiroide. În cazul în care tiroida are dificultati de a face hormoni tiroidieni, o modalitate de a mări pentru a compensa producția de hormoni inadecvati. Goitrogeni includ legume crucifere, cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles, varză, conopidă, varza creață, rutabaga și napi. Cu toate că cercetarea este limitată, se pare că gătite ajută, deci nu evita aceste alimente, in special avand in vedere lupta impotriva cancerului. Alimentele care sunt mai puțin goitrogenice sunt mei, spanac, căpșuni, piersici, macris, alune si soia. Pentru o actualizare de goitrogeni, verifica " Goitrogeni: Thyroid Boosters " Soia este una dintre cele mai controversate alimente. Mulți cred că nu sunt apți să consume, cu excepția cazului în care este fermentată și numai apoi cu moderatie. Soia fermentată include tempeh, natto (soia fermentată), miso (pasta de soia fermentată), shoyu și Tamari (ambele tipuri de sos de soia). Soia fermentată nu blochează digestia proteinelor cum ar fi soia nefermentată și nu este un pericol pentru tiroida. Soia nefermentată conține goitrogeni, care poate sufoca functia tiroidă. Produsele din soia nefermentate, cum ar fi laptele de soia, soia inghetata, nuci de soia si tofu, sunt raportate ca perturbatori endocrini. Blocurile din soia locurile de pe receptori din celule pentru hormoni produși în mod natural, întrerupe bucla de feedback pe întreg sistemul endocrin. Zaharul si cafeina sunt teribile. Acestea pot face mai multe in tiroida slăbind în continuare organismul dvs.. Atunci când au compromis glandele, in special hipotiroidismul si oboseala glandelor suprarenale, ultimul lucru pe care doriți să il faceți este să suplimentezi sistemul cu zahar, cofeina si glucide rafinate, cum ar fi produsele pe bază de făină, care tratează organism, cum ar fi zahărul rafinat.

Sursa : Harvard Magazine

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012