BĂRBAȚI : Tiroida este cea care cauzează apariția problemelor sexuale ?


Este cunoscut faptul că tulburările endocrine, diabetul zaharat, poate avea un efect asupra funcției sexuale, dorință, performanță și chiar de reproducere la bărbați. Conexiunea dintre bolile tiroidiene si functiile sexuale, nu este la fel de înțeles sau cunoscut pe larg.

》2005 Studiu Un studiu publicat in 2005 in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism a raportat conexiunea demonstrată între problemele sexuale specifice la barbati si conditiile tiroidei - inclusiv în hipotiroidism și hipertiroidism. Studiul a analizat barbatii atat cu hipertiroidism cât si cu hipotiroidism. Bărbații au fost evaluați pentru o varietate de probleme sexuale comune, inclusiv dorința scăzută de sex (hipoactiv /libidoul scazut), disfunctie erectila (DE), ejacularea precoce, ejacularea intarziată. Ca parte a studiului, barbatii au fost examinați de două ori, o dată simptomatic, iar a doua oară la aproximativ 8-16 săptămâni cu nivelul tiroidian revenit la intervale normale de referință. Studiul a constatat că bărbați cu hipotiroidie ... ● sex nivel scăzut, disfunctie erectila, ejaculare intarziată pentru 64,3% dintre bărbați. ● Ejaculare prematura pentru 7,1% dintre bărbați Pentru bărbații cu hipertiroidism ... ● Ejaculare prematura pentru 50% dintre bărbați ● sex nivel scăzut pentru 17,6% dintre bărbați ● disfunctie erectila pentru 14,7% ● Ejaculare intarziata a fost la 2,9% dintre bărbați ● sex nivel scăzut, disfunctie erectila, ejaculare intarziata pentru 64,3% dintre bărbați. Aproape două treimi dintre bărbații cu hipotiroidism se plângeau despre un anumit grad de disfunctie erectila (incapacitatea de a obtine sau mentine o erectie) si ejacularea intarziată. Hipertiroidismul pare a fi legat de ejaculare prematura la jumatate dintre barbatii, in timp ce scaderea libidoului si disfunctia erectila au existat "plângeri" in ambele tabere ale bărbaților. Conform cercetatorilor, un diagnostic corect si un tratament al functiei tiroidiene pentru a reveni un om "normal" - cunoscut sub numele de euthyroidism - pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați.

》2008 Studiu Un studiu din 2008 - de asemenea, publicat in Journal of Clinical Endocrinology - privește efectele hipertiroidismul și hipotiroidismul asupra funcției sexuale a bărbaților. Conform unui alt rezumat de la Asociatia Americana de Tiroida: " 79% dintre bărbații cu disfuncții tiroidiene au prezentat un anumit nivel de disfuncție erectila - 52% dintre ei au fost cu hipotiroidie, 27% hipertiroidie - comparativ cu 34% bărbați, fara probleme cu glanda tiroidă. Disfuncție erectila severă a fost găsita in aproape 38% dintre bărbații cu hipotiroidism si aproape 30% dintre bărbatii cu hipertiroidism, comparativ cu 25% la bărbați, fără probleme cu glanda tiroidă. Per total, 80% dintre bărbații au avut disfuncție erectila, comparativ cu 37,5 dintre bărbați fără condiții tiroidiene." Care sunt implicațiile acestui studiu? Bărbații cu disfuncții tiroidiene au de obicei disfuncție erectila, care este reversibilă cu restabilirea stării de eutiroidie. Cu toate acestea screening-ul pentru disfuncție erectila este recomandat pentru acești bărbați, tratamentul specific ar trebui să fie amânat pentru cel puțin 6 luni după restabilirea eutiroidismului, deoarece poate dura mult tratamentul disfuncției erectile pentru a se rezolva in mod spontan. Vești bune? Din nou, potrivit cercetătorilor, un diagnostic corect si un tratament al funcției tiroidiene pentru a reveni un om "normal" si pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați.

De Maria Shomon , about.com - Examinat de către un grup de medici certificați. SURSE: Carani, Cesare, et. Al. "Studiu privind Multicentric - Simptome sexuale la barbati hipo- si hipertiroidism," Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism Vol. 90, No. 12 6,472-6,479 GE Krassas, K Tziomalos, F Papadopoulou, N Pontikides, și P Perros. "Disfuncției erectile la pacienții cu hipotiroidism :cat de comun si ar trebui sa ne tratăm? " Journal of Clinical Endocrinology si metabolice (Volume 93, paginile 1815-1819).

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012