Vitamine recomandate pentru cei fara glanda Tiroidă


Tiroidectomia este eliminarea totală sau parțială a glandei tiroide. Procedura chirurgicală se efectuează pentru a preveni anumite boli, cum ar fi cancerul, gusa sau hipertiroidismul. Glanda tiroida produce hormoni care regleaza toate aspectele funcționării metabolice. În urma acestei proceduri, trebuie să luați hormoni tiroidieni pentru tot restul vieți. Anumite vitamine ar putea ajuta, de asemenea, tratamentul dumneavoastră. Consultați-vă medicul înainte de a lua orice vitamină sau supliment în urma unei tiroidectomi.

》Vitamina B-12 Oameni fara o glanda tiroida ar putea avea un nivel scazut de vitamina B-12. Mai multe tipuri de studii de cercetare efectuate în anii 1970 și 1980 a constatat ca o tiroida hipoactivă potential afecteaza capacitatea organismului de a absorbi vitamina B-12. Un studiu publicat in "Journal of Nutrition" in 1988, la șobolani cu hipotiroidism cauzată de o tiroidectomie sau induse de medicație, cercetatorii au descoperit ca sobolanii cu funcție redusă sau fără tiroida au avut o capacitate redusă de a absorbi vitamina B-12. Pentru adulți, doza recomandata dietetic de vitamina B-12 este de 2,4 mcg pe zi.

》Vitamina D si Calciu Hipocalcemia, sau pierderea de calciu, apare la 1 la 2% dintre toti pacientii ca urmare a unei tiroidectomii totale. Din cercetarările publicate in "Chirurgia", în 2002, au examinat legătura dintre calciu și suplimentele de vitamina D si riscul hipocalcemiei dupa indepartarea tiroidei. Cercetatorii au studiat 79 de pacienți după tiroidectomie totală și au constatat că suplimentarea cu calciu si vitamina D, au prevenit hipocalcemia simptomatică. Participanții au primit 3g de calciu pe cale orala si 1mg de vitamina D pe zi.

》Vitamina C Vitamina C ar putea ajuta corpul sa absoarba hormonii tiroidieni dupa o tiroidectomie. Un studiu prezentat la reuniunea anuala a Societatii Endocrine, în 2008, au analizat în mod special comunul hormon tiroidian, levotiroxina. Unsprezece pacienți care au luat un nivel ridicat de levotiroxină, încă nu ajungea la Tiroida, la ținta directă, hormonul stimulator (TSH). Pacienții au luat 1g de vitamina C, diluat în apă cu levotiroxina timp de șase săptămâni. Toți pacienții au avut un nivel de TSH mai mic, cu o reducere medie de aproximativ 69%.

》Vitamina A Vitamina A, de asemenea, ar putea fi necesară pentru persoanele fără tiroidă. Persoanele cu hipotiroidism au o capacitate redusa de a transforma beta-carotenul în vitamina A. Deficitul de vitamina A ar putea limita capacitatea organismului de a produce hormoni tiroidieni de stimulare (TSH), după o tiroidectomie parțială. Un studiu publicat în "Acta Medica Austriaca", a constatat că persoanele cu o tiroidă, sau fara tiroida, au avut un nivel semnificativ mai mare de beta-caroten și niveluri mai scăzute de vitamina A.

De către Irlanda Wolfe, livestrong.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012