10 lucruri pe care Doctorul dvs. Nu vi le-a spus despre boala Graves


1. Boala Graves este o tulburare autoimună. In boala Graves, sistemul imunitar produce autoanticorpi tiroidieni care reacționează cu proteina cunoscuta sub numele de receptorul TSH, proteina receptor TSH se găsește în  celulele tiroidiene, celulele musculare ochi și, de asemenea, celulele dermice ale tesutului pielii.

2. Anticorpii cunoscuți și sub numele de anticorpi de stimulare ai receptorului TSH sau imunoglobulina stimulatoare a tiroidei (TSI) este responsabilă pentru boala tiroidiană Graves sau cunoscută și ca oftalmopatia Graves, starea pielii cunoscută sub numele de mixedem pretibial. 

3. In boala Graves, TSI reacționează cu receptorul TSH în celulele tiroidiene, care acționează în loculul hormonului hipofizar TSH. Acest lucru face ca celulele tiroidiene să producă și să elibereze excesul de hormoni tiroidieni, cauzand o stare de hipertiroidism. Testul TSI este utilizat pentru diagnosticarea bolii Graves. Conform Dr. Joseph Fisher, într-un articol recent in Medscape, testul RAI- nu mai este necesar sau de dorit pentru diagnostic.

4. Boala Graves este unică pentru toată lumea. Pacienții pot avea doar un simptom major sau pot avea mai multe simptome diferite. Simptomele își pot schimba predominanța de-a lungul timpului, iar severitatea lor poate varia, fiind în creștere în timpul perioadelor de stres. Boala Graves se poate dezvolta în mod spontan și să urmeze un curs de lungă durată, cu perioade variabile de descreștere, sau poate progresa rapid.

5. Boala Graves este cauzată de o combinație de factori genetici și de mediu. Pacienții cu boala Graves au o anumita combinație de gene care îi fac sensibili la dezvoltarea bolii atunci când sunt expuși la anumiți factori de mediu.

În conformitate cu Colegiul de Patologie American, stresul este principalul declanșator pentru boala Graves. Alte probleme ce declanșează boala sunt : excesul de iod, estrogeni și anumite substanțe chimice, cum ar fi aspartamul. Iodul dietetic in exces de peste 150 mcg pe zi poate declanșa boala Graves la persoanele sensibile. Dieta americana ofera 300-700 mcg de iod zilnic și dietele fast-food oferă mai mult de 1.000 mcg de iod pe zi.

6. Persoanele cu boli tiroidiene autoimune (AITD) pot avea fie hipotiroidism sau hipertiroidism, în funcție de anticorpii specifici tiroidieni care predomină la momentul respectiv. Persoanele cu AITD au, în general, mai mulți anticorpi tiroidieni diferiți. Atunci când TSI predomină, pacienții ajung în  hipertiroidism. Atunci când predomină blocarea anticorpilor receptorului TSH, pacienții ajung in hipotiroidie. Cele mai multe persoane cu boala Graves au o perioadă inițială de hipotiroidism, care poate să fi subtilă sau cu semnificație clinică.20% dintre pacienții cu boala Graves se mută in hipotiroidism, chiar și fără tratament.

7.. Tratamentul pentru boala Graves este proiectat pentru a reduce nivelurile sanguine ale hormonului tiroidian. Chirurgia și radioiodizarea prin reducerea tesutului tiroidian cauzează hipotiroidism. Medicamentele anti-tiroidieni (ATDs) și medicina alternativă prin blocarea absorbției de iod și reducerea producția de hormoni tiroidieni; în plus, ele ajuta sistemul imunitar să se vindece și de a inhiba producerea de anticorpi tiroidieni.

8. Remiterea este posibilă și previzibila. Remisia se produce atunci cand sistemul imunitar nu mai produce TSI. Inainte ca pacienții să înceapă tratamentul cu medicamente anti-tiroida, ar trebui să aibă nivelurile TSI aproape de activitate 2%. Factorii cunoscuți care provoacă recidiva după remitere includ un titru ridicat de TSI, gușa mare sau fumatul.

9. Persoanele care utilizează ATDs trebuie să le fie monitorizate nivelurile de FT4 și FT3. TSHul poate dura mai multe luni pentru a crește și poate induce în eroare. In timp ce pacienți pot atinge remisia în termen de câteva săptămâni, cei mai mulți oameni ating remisia în termen de 12-18 luni. Pentru un număr mic de oameni remisia rămâne evaziva, iar pacienții rămân la doze mici de ATDs timp de mai mulți ani, o practică comună în Europa.

10. Dieta si schimbarea stilului de viață fac diferențe. Studiile arată ca reducerea de iod dietetic, adăugând goitrogens pentru a bloca absorbția de iod și care încorporează tehnici de reducere a stresului, evitarea chimicalelor poate declanșa remisia. Pacienții cu boala Graves trebuie sa evite, de asemenea, novocaina, antihistaminice, efedrina și fumatul.

Sursa verywell.com, de Elaine Moore autorul cărți "boala Graves: Un ghid practic ".

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012