Sindromul intestinului permeabil - zona de unde pornesc toate bolile !!!!


Este o condiție unde permeabilitatea intestinală crește în cazul în care "plasa" tractului digestiv este deteriorata, ceea ce permite proteinelor ​​(cum ar fi glutenul), bacteriile rele și particulele nedigerate de a trece în fluxul sanguin. Aceste particule cauzează  inflamație sistemică și o reacție imună în timp. Tulburarea intestinului permeabil începe într-o zonă (organ) foarte importantă : intestinul subțire. Intestinul subțire este de o importanță vitală, deoarece majoritatea vitaminelor și mineralelor din alimentele pe care le mănânci sunt absorbite acolo. Pentru că aceste substanțe nutritive să fie absorbite, intestinul subțire conține deschideri foarte mici, astfel încât substanțele nutritive pot fi transferate în sange. Odată transferate, substanțele nutritive sunt apoi transportate și depozitate de sânge peste tot în jurul organismului. Peretele intestinului este considerat semi-permeabil. Acest lucru înseamnă că porii (racordurile) permit doar anumite lucruri pentru a intra în fluxul sanguin și blochează alte lucruri la intrarea în fluxul sanguin. De exemplu, moleculele și substanțele nutritive specifice sunt lăsate să treacă, dar toxinele și particulele mari de alimente nedigerate sunt blocate. Cu intestinul permeabil, porii pot continua să se extindă (cum ar fi o gaura mai mare în "plasa" ). Și când se întâmplă acest lucru, produsele alimentare nedigerate, particulele care ar trebui să fie păstrate și blocate la trecerea în sânge ele circula în tot corpul. Acest lucru duce la inflamație sistemică și conduce la o reacție imună. De multe ori, atunci corpul tău va începe să recunoască anumite alimente ca toxice și va facilita o reacție imună ori de câte ori mănânci aceste alimente. Dacă această problemă persistă, intestinul permeabil poate progresa apoi la bolile autoimune.

Unele dintre primele simptome de intestin permeabil pot include alergiile alimentare, probleme ale pielii, cum ar fi acneea si eczemele, probleme digestive, cum ar fi balonare, gaze si IBS (nota Tiroida Romania :"au fost prezente și în viața mea")

În scopul de a repara intestinul permeabil trebuie să se facă modificări specifice în dieta și cure naturale pentru sindromul intestinului.

Lista de alimente pentru etanșarea intestinului

Aici este o listă de alimente dieta pentru intestinul permeabil. Aceste alimente susțin vindecarea, deoarece acestea sunt ușor de digerat și pot ajuta la repararea mucoasei intestinale.

- Bulionul de oase - supă din "oase" (făcută acasă : ciorbă din oase de pui, vita..etc ) furnizează aminoacizi și minerale importante, inclusiv prolină, glicină și potasiu, care pot ajuta la vindecarea intestinului permeabil și de a îmbunătăți deficiențele minerale (este foarte căutată în Occident).

- Lactate crude- alimente bogate în probiotice, cum ar fi chefirul, Amasia și iaurtul poate ajuta la vindecarea intestinului prin distrugerea bacteriilor rele cum ar fi Candidoza.

- Legume fermentate - Încercați să adăugați alimente fermentate, cum ar fi chefirul din nucă de cocos, cvasul, varză acră sau Kimchi. Aceste alimente fermentate conțin probiotice naturale esențiale în a ajuta repararea intestinului permeabil, care acționează prin echilibrarea pH-ului în stomac și a intestinului subțire.

- Legume fierte- legumele non-amidonoase care sunt fierte și ușor de digerat sunt o parte esențială a dietei intestinului permeabil.

- Grăsimi sănătoase- consumând grăsimi sănătoase în cantități moderate cum ar fi gălbenușurile de ou, somon, avocado, ghee și uleiul din nucă de cocos sunt ușoare pentru intestin și ajută vindecarea.

- Fructe - consumând 1-2 porții de fructe pe zi este benefic pentru o dieta de intestin permeabil. Puteți să fierbeți mere și pere pentru a face un sos de casă sau sos de fructe. Fructele sunt cel mai bine consumate dimineața și nu mai târziu în ziua respectivă păstrând consumul de fructe cu moderație.

Alimente care cauzeaza sindromul de intestin permeabil.

Aici sunt alimentele care cauzează intestinul permeabil prin crearea inflamației intestinale și candidozică:

- Glutenul - o dieta fără gluten poate ajuta la îmbunătățirea simptomelor de intestin permeabil. Glutenul este o proteina lipicioasă care se găsește în cele mai multe produse din cereale inclusiv grâu și este dificil de digerat excepția cazului în care a fost introdusă printr- un aluat acru sau proces de germinare. În dieta intestinului permeabil veți dori să evitați toate alimentele care conțin gluten de grâu si produsele aferente.

- Laptele de Vacă - Proteina din laptele de vacă, numită Cazeina A1, poate declanșa o reacție similară ca și glutenul și, prin urmare, ar trebui evitată. De fapt, A1 cazeină este de 26 de ori mai inflamatorie decât glutenul!

- Zahărul - Drojdia și bacteriile rele pot deteriora peretele intestinal creând un intestin permeabil. Dacă aveți de gând să folosiți un îndulcitor : mierea locală este cea mai bună opțiune, dar chiar și așa, trebuie să fie consumată cu moderatie la 1 lingura/zi.

- Boabe neîncolțite - boabele de soia atunci când sunt neîncolțite și nefermentate conțin acid fitic, care pot irita intestinul care cauzează intestinul permeabil.

- GMO - organismele modificate genetic conțin ierbicide și pesticide care distrug mucoasa intestinală. Studiile din "Journal of Sciences" au descoperit alimente modificate genetic care distrug probioticele din intestin si cauzează inflamația organelor.

Top 5 Tratamente si Suplimente

În urma unui plan de tratament pentru intestinul permeabil veți dori să luați suplimente specifice pentru a sprijini digestia precum și pentru a proteja intestinul de la degradare. Aici sunt cele mai importante suplimente pentru intestinul permeabil ce ar trebui luate în considerare:

# 1 Probioticele - 50-100 de miliarde de unități zilnic- Probioticele pot ajuta la re-colonizarea intestinului cu bacterii sanatoase.

# 2 L- glutamina pulbere - 5 g 2 x pe zi

Glutamina este un aminoacid care ajută la repararea tractului digestiv, important mai ales pentru persoanele cu diaree cronică.

# 3 Enzime digestive - 2 înainte de fiecare masa. Aceste enzime vor îmbunătăți absorbția nutrienților și ajută la descompunerea particulelor alimentare.

# 4 Suc Aloe Vera - 1/2 ceasca 3 x pe zi

Aloe este vindecarea sistemului digestiv.

# 5 Uleiul de krill/ pește  (dacă nu aveți probleme cu Colesterolul) - 1000 mg pe zi

Uleiul conține acizi grași esențiali EPA/ DHA , care reduc inflamația.

Ulei ESENȚIAL pentru sindromul intestinului permeabil și eliminarea bacteriilor :

Uleiul de ghimbir și menta poate calma inflamația intestinală și sprijină vindecarea intestinului permeabil. Se ia o rădăcină de ghimbir și frunze de mentă și se introduc in Blender până obțineți o consistență lichidă. Se iau 2 lingurițe în fiecare dimineață pe stomacul gol (cei care nu rezistă gustului, pot lua într-un pahar cu apă 30ml).

Tiroida Romania : Am tot specificat în mai multe articole ca vindecând stomacul/intestinul bolile se vor vindeca, deoarece medicamentele și suplimentele își vor atinge ținta!

Sănătate si Weekend placut!

http://tiroida.wixsite.com/tiroida-romania/single-post/2016/09/15/Epidemia-Bolilor-Tiroidiene

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012