Glandele Suprarenale


Glandele suprarenale sunt glande mici, triunghiulare situate pe partea de sus a ambilor rinichi. O glandă suprarenală este formată din două părți, regiunea exterioară, numita cortexul suprarenal, iar regiunea interioară, numită medulosuprarenala.

Funcția glandelor suprarenale

Glandele suprarenale lucreaza interactiv cu hipotalamusul și glanda pituitara. De exemplu, pentru ca glandele suprarenale să producă hormoni corticosteroizi, 

Hipotalamusul produce hormoni de eliberare a corticotropinei care stimulează glanda pituitară. Glanda pituitară, la rândul său, produce hormoni corticotropinei care stimuleaza glandele suprarenale. Glandele suprarenale eliberează hormonii corticosteroizi. Pur și simplu, glandele suprarenale sunt "glande de stres." . Acestea sunt vitale pentru funcția corporală în momentele de stres.

Ambele părți ale glandelor suprarenale: cortexul suprarenal și suprarenalele medulare îndeplinesc funcții foarte distincte.

Cortexul suprarenal - secreta hormoni care au un efect asupra metabolismului organismului, cu privire la substanțele chimice în sânge și anumite caracteristici ale corpului. Cortexul suprarenal și corticosteroizi secreta hormoni direct în fluxul sanguin. Hormonii produși de cortexul suprarenal includ :


  • Hormonii corticosteroid

  • Hidrocortizon (cortizol). Acest hormon ajută la controlul organismului, utilizarea de grăsimi, proteine și carbohidrați.

  • Corticosteron. Acest hormon, împreună cu hidrocortizonul, suprimă reacțiile inflamatorii în organism și afectează , de asemenea, sistemul imunitar.

  • Aldosteronul. Acest hormon reglează nivelul de sodiu excretat în urină și menține volumul de sânge și tensiunea arterială.

  • Steroizi androgenici (hormoni androgeni). Acești hormoni sunt convertiți în altă parte a corpului pentru hormoni feminini (estrogeni) și hormoni masculini (androgeni); cu toate acestea, acești hormoni steroizi sunt produși în cantități mult mai mari de ovare la femei și testicule la bărbați.

Medulo- Suprarenala - suprarenale ale bulbului rahidian, partea interioară a glandei suprarenale, nu este esențială pentru viață, dar ajută o persoană să facă față stresului fizic și emoțional. Medulosuprarenala secreta următorii hormoni :


  • Epinefrină (numit adrenalina). Acest hormon ajută organismul să răspundă la o situație de stres, prin creșterea frecvenței cardiace și a forței de contracții cardiace, facilitează fluxul sanguin la nivelul mușchilor și a creierului, provoaca relaxarea mușchilor netezi, ajută cu conversia glicogenului glucoza în ficat, precum și a altor activități. Adrenalina ține, de asemenea, magneziul în sânge. 

Magneziul este important pentru formarea de țesut osos - Proper

- menţine funcționarea normală a musculaturii;

- eliberează energia din mușchi de stocare și reglează temperatura corpului, de asemenea absorbția calciului. Magneziu redus la neuron (celula nervoasă) poate duce la producerea de proteină kinazei C2, care, la rândul său, poate crește acidul arahidonic inflamator!


  • Norepinefrină (numită noradrenalina): Acest hormon are un efect redus asupra musculaturii netede, procesele metabolice și a debitului cardiac, dar are efecte vasoconstrictoare puternice, determinând astfel creșterea tensiunii arteriale.

De-a lungul anilor, am constatat ca depresia cronica este de obicei asociată cu disfuncția glandelor suprarenale.

Glandele suprarenale au nevoie de urmatoarele să funcționeze în mod corespunzător :

# 1 Apă de BUNĂ CALITATE distilată sau filtrată, cu PH mare ;

# 2 Sare - sarea roz de Himalaya nu este procesată ca sarea albă

# 3 Vitaminele B (naturale, nu din surse de gudron de cărbune derivate pe bază de petrol sintetic) - folosiți produse naturale sau organice (verificați etichetele)

# 4 Vitamina C Naturală, NU acid ascorbic!

# 5 6/8 sau mai multe ore de somn pentru a produce adrenalina!

# 6 Trebuie eliminați toți ucigași suprarenalelor : cofeina, alcoolul și zahărul.

Ca notă, cei care se simt amețiți dimineața sau se trezesc greu, sau au nevoie de timp să se trezească dimineața, de obicei suferă de o problemă suprarenală. Cei care au dificultăți în a adormi noaptea, de obicei , suferă de o problemă de vezică biliară și cei care se trezesc în mijlocul nopții și nu mai pot adormi, de obicei, au o problemă cu stomacul.

Glandele suprarenale pot fi abordate cu succes prin dieta și prin utilizare de protocoale suplimentare nutritive adecvate. Folosiți vitamine B naturale, vitamina C, Sare Pink și suplimente pentru suprarenale pentru a le sprijini.

de Dr. Michael L. Johnson

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să e - mail Dr. Johnson la mljohnson@askdrjohnson.com

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012