Legătura dintre Fibromialgie, Tiroida și Lupus


Problemele glandei tiroide pot fi adesea găsite și la cei care au fost diagnosticați cu lupus sau fibromialgie. Lupusul, fibromialgia și tiroida au simptome similare și toate sunt dificil de diagnosticat și diferențiat. Este greu când un medic nu depistează una dintre acestea. O problemă gravă este că, simptomele se pot schimba de la o zi la cealaltă și pot varia în funcție de pacient. Pare a fi o conexiune la cei diagnosticați cu una dintre aceste boli.

》Tiroida este o glanda endocrina, în partea din față a gâtului. Aceasta face ca hormonii necesari, T3 și T4 să regleze metabolismul. Hipertiroidia sau hipotiroidismul cantitățile acestor hormoni pot cauza probleme semnificative de sănătate. Simptomele pot include creșterea/ pierderea în greutate, depresia, anxietatea, oboseala și insomnia, pentru a numi doar câteva. Problemele cu glanda tiroida sunt diagnosticate cu un test de sânge pentru nivelurile hormonilor tiroidieni T3 și T4. Cu toate acestea, uneori un individ poate avea nivelurile limită ale acestor hormoni și încă prezintă simptome. Dr. Johnson folosește intervale funcționale în testele de sânge folosind concepte din medicina funcțională. Aceste intervale sunt funcțional mai "strânse" decât laboratorul tradițional unde variază rezultatele testelor. Rezultatele testelor de sânge sunt puse într – un program special de software Nutrition Blood ™. Cu ajutorul intervalelor funcționale unul dintre "secretele" Dr. Johnson este că poate descoperi misterul bolii pacientului, alți doctori nu au avut succes. Un alt secret este că folosind metodele dezvoltate de Dr. Datis Kharrazian, pentru a determina dacă o persoana are una sau mai multe condiții tiroidiene din cele 24 modele.

》Fibromialgia este una dintre cele mai dificile boli de diagnosticat. Adesea, un medic va elimina pur și simplu alte probleme, cum ar fi condițiile tiroidiene sau lupus. Există un test limitat în cazul în care durerea este prezentă la aproape 12 articulații din organism. Simptomele de fibromialgie includ în principal, oboseala și durerile articulare și musculare. Cu toate acestea, o serie de alte simptome diferite pot fi găsite la pacienți. Problemele de Fibromialgie și de tiroida pot fi ușor de conectat și greu de diferențiat, la nivelul limită al hormonilor tiroidieni.

》Lupus este o boală autoimună în care sistemul imunitar al organismului atacă țesuturile în diferite părți ale corpului: organele interne, cum ar fi plămâni și rinichii pot fi atacate provocând o serie de dureri generale în organism. Simptomele pot varia foarte mult, dar mai ales includ erupții cutanate, fotosensibilitate, ulcere la nivelul gurii, dureri în piept sau probleme respiratorii, probleme neurologice sau tulburări ale sângelui, precum febra, oboseala și pierderea parului. Unele dintre aceste simptome sunt foarte apropiate de cele de fibromialgie și tiroidă. Diagnosticul de lupus se face prin testarea nivelului ridicat de anticorpi antinucleari. La fel ca în testele de nivel de hormon tiroidian, nivelurile limită de anticorpi antinucleari pot cauza probleme de sănătate.S-au realizat studii care indică, că cei cu lupus pot fi mai susceptibili de a dezvolta probleme cu glanda tiroidă. Din moment ce condiția tiroidiană poate fi, de asemenea, o boală autoimună, această conexiune are perfect sens. Astăzi fibromialgia are doar un test limitat. Dar din cauza simptomelor comune, cei care suferă de o condiție tiroidiană sau lupus ar putea avea, de asemenea, fibromialgie, chiar dacă un medic nu o poate diagnostica.Oboseala și durerea, simptome care pot apărea în toate cele trei boli conectate: lupus, fibromialgia și tiroida. Nu toți medicii ar putea vedea legătura și în loc să fie tratate una sau două dintre aceste boli, apoi nu e de mirare de ce un pacient, încă se confrunta cu probleme. Conexiunea dintre bolile este ceva ce Dr. Johnson și alți medici open-minded o caută. Odată cu apariția testelor de specialitate dezvoltate de Dr. Aristo Vjodani, suntem în descoperirea unei noi posibile legături. 

Despre autor

Dr. Karl Johnson crede în filozofia "tratarea pacientului, nu diagnosticul", îngrijirea pacientului. Terapia Johnson neuro-metabolice este o abordare multi-pilot de diagnostic și tratament al cărui scop este de a echilibra chimia corpului, pentru a reduce dezechilibrele funcției cerebrale si de a atenua efectele stres asupra organismului. Pe scurt, „săpam adânc" pentru a afla cauza care stă la baza de coșmar cronic.Dr. Karl Johnson, DC este absolvent certificat al Institutului American de Neurologie și face parte din conducerea Medicinei Integrative prin intermediul Asociației Americane de Medicina Integrativa. El este de asemenea antrenat extensiv în endocrinologie funcțională, analiza sânge chimie funcțională și Știința bazată pe nutriție precum si tehnici anti Eliminare și Testare răspunsului de Nutriție (ambele metode funcționale de testare musculara și neuromusculare). Dr. Johnson este Practicant certificat gluten free și este listat ca atare la TheDr .com. În prezent Dr. Johnson, este înscris la Universitatea de Medicina funcțională și Academiei Internațională de Acupunctura Medicală. După finalizarea cu succes a programelor, el va câștigat o bursa de la ambele organizații.

Read more at http://thyroidnation.com/the-connection-between-fibromyalgia-thyroid-and-lupus/#s1dVdKqJECRG3CdS.99

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
Make-A-Facebook-Group-Popular-1.jpg

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.  Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor. Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012