PARTEA 1: CE ESTE SIBO?


Nu cu mult timp în urmă, cuvântul "bacterie" a adus tot felul de conotații negative și am fi făcut orice să le ținem departe de corpul nostru. Apoi am început să realizăm cât de importante sunt anumite tipuri de bacterii pentru organismul nostru. Prin urmare, au explodat vânzările la suplimente, probiotice și iaurturile la modă. Dar nu suficient pentru ca bacteriile să fie etichetate pur și simplu ca "bune" sau "rele”. Un tip de bacterie ar putea fi "Bună", într-o parte a corpului și "Rea", în altă parte. De asemenea, prea multe bacterii "bune", pot fi un lucru foarte rău. Aceasta este ceea ce se întâmplă în SIBO Sindromul suprapopularii bacteriene intestinale (Small Intestinal Bacterial Overgrowth)

Ce este SIBO?

SIBO este o infecție bacteriană a intestinului subțire. Bacteriile sunt ceva normal în tractul digestiv. Dar, cu SIBO, nu prezența bacteriilor este problema ci, că există prea multe bacterii și /sau un tip greșit de bacterii. Prin "tip greșit de bacterii", aceasta nu înseamnă neapărat că unele tulpini de bacterii ciudate fac ravagii în intestin. Cel mai adesea, SIBO înseamnă că bacteriile care ar trebui sa fie în intestinul gros ajung în intestinul subțire.

SIBO nu este contagioasă, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji cu privire la răspândirea acesteia.

Înțelegerea sistemului digestiv

Înainte de a putea vorbi despre ceea ce este SIBO și ce ar trebui să ne îngrijoreze cu privire la aceasta, trebuie să știm cum funcționează sistemul digestiv. Atunci când mâncați, mâncarea trece prin corpul dvs. printr-o serie de tuburi. La fiecare etapă, există diverși acizi care descompun produsele alimentare astfel încât organismul să poată absorbi nutrienți.

• Gura : mestecând, saliva începe să extragă amidonul

• Esofagul : transportă produsele alimentare în stomac

• Stomacul : prin mișcări musculare se amestecă produsele alimentare cu acidul gastric. Proteinele sunt defalcate.

• Intestinul mic/subțire : Amestecă alimentele cu acizii din stomac, bila din ficat și sucurile pancreatice. Nutrienți Alimentelor sunt absorbiți prin pereții intestinului subțire.

• Intestinul mare/gros : ia deșeurilor din intestinul subțire, absoarbe orice nutrient rămas. De asemenea, absoarbe lichidul, astfel încât deșeurile se transformă în scaun. Scaunul este apoi împins în afara corpului în timpul unei mișcări intestinale.

Intestinul subțire este într-adevăr destul de fascinant. Acesta este de aproximativ 3,5 ori înălțimea corpului nostru. În afară de primii centimetri ai intestinului subțire, care sunt netezi, intestinul subțire este format din mai multe pliuri numite pliurile mucoasei. De asemenea, este căptușit cu proiecții numite vilozități. Pliurile și vilozitățile măresc suprafața intestinului subțire astfel încât să poată absorbi mai bine nutrienți. Pliurile ajută, de asemenea la amestecul mâncărurilor cu acidul din Intestin, astfel încât aceasta să poată fi defalcata.

Micul intestin este, fără îndoială, cea mai importantă parte a procesului digestiv. În intestinul mic alimentele sunt defalcate în părți absorbabile. Intestinul mic este responsabil pentru obținerea acestor substanțe nutritive în fluxul sanguin, astfel încât să le putem folosi.

Rolul Bacteriilor în Intestin

Înainte de a vă speria de ideea de bacterie în tractul digestiv și să luați măsuri pentru a le elimina total, trebuie să fiți conștienți de faptul că avem nevoie de bacterii. Există aproximativ 100 de trilioane de bacterii în intestinele noastre! Acest lucru este de aproximativ 10 ori mai mult decât numărul de celule ale corpului nostru.

Bacteriile din intestin au numeroase funcții:

• Descompunerea carbohidraților, astfel încât aceștia pot fi absorbiți

• Ajută sistemul imunitar al intestinului să se dezvolte

• Te protejează împotriva bacteriilor cauzatoare de boli

• Stimulează creșterea mucoasei intestinale

• Produce vitamina K

Bacteriile sunt atât de importante pentru sănătatea noastră, că sunt adesea menționate ca "organul uitat."

Marea majoritate a bacteriilor din intestinul nostru se afla în intestinul gros. Pentru a realiza acest lucru, există aproximativ 10-100000000000 bacterii și organisme prezente într-o linguriță cu lichid din intestinul gros, comparativ cu doar 100 de mii de organisme în intestinul subțire.

Localizarea și concentrația de bacterii de-a lungul intestinelor este foarte importantă pentru sănătate. Așa că, cu SIBO, problema nu este că aveți bacterii în intestinul subțire. Problema nu este nici măcar că aveți un anumit tip de bacterie. Problema este că aveți:

1. Prea multe bacterii,  și / sau

2. Tipuri greșite de bacterii

Cel mai frecvent, SIBO este cauzat atunci când bacteriile care ar trebui să fie în intestinul gros (și ar fi inofensiv acolo) ajunge în intestinul subțire. Deși nu este la fel de comun, SIBO poate fi, de asemenea, cauzat de o suprainfecție a bacteriilor normale ale intestinului subțire.

Acesta este motivul pentru SIBO este atât de greu de tratat. Dacă ar fi fost doar o problemă cu un singur tip de bacterie, sau pre multe bacterii, atunci puteam lua antibiotice și omoram bacteriile "rele". Dar, SIBO implică mai multe tipuri de bacterii, inclusiv bacteriile normale "sănătoase", care ar trebui să fie prezente - doar că sunt prezente în partea greșită a corpului și în prea mare concentrație. În timp ce antibioticele sunt o salvare inovatoare, acestea sunt în mod obișnuit supra prescrise. Pentru că antibioticele ucid, de asemenea și bacteriile sănătoase, care ar trebui sa fie în intestin, surprinzător este faptul că cei care iau antibiotice, în mod ironic pot dezvolta SIBO!

Antibioticele te pot scăpa de creșterea temporară, dar ele pot afecta echilibrul florei intestinale și bacteriile "rele" vor prolifera din nou - acesta este motivul pentru care SIBO are recurență atât de mare. Dacă utilizați antibiotice pentru a trata SIBO, acestea trebuie să fie combinate și urmate de un regim alimentar strict de prevenire. În caz contrar, recurența este aproape inevitabilă.

Vom detalia mai multe în Partea a 2-a, atunci când vom vorbi despre "Simptomele Sibo" și diferitele moduri de a trata SIBO.

Sursa : Homestead http://www.hollywoodhomestead.com/what-is-sibo/#ixzz4Uz5lktYO 

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012