Hashimoto și Sarcina


Cat este de important Hipotiroidismul și de ce afectează încercarea de a avea un copil ?

Hashimoto și Sarcina sunt legate în mai multe moduri. Hashimoto este cea mai frecventă boală autoimună din Statele Unite și sarcina este unul din factorii care pot duce la ea. Mulți oameni nu știu că hormonii tiroidieni pot afecta asta, hormonii care sunt responsabili pentru fertilitate și pentru o sarcina de succes. În acest post, voi arata modul în care Tiroida și hormoni tiroidieni poate afecta capacitatea unei femei de a avea un copil.

Ce hormoni sunt importanți pentru gravide?

Înainte să ne uităm la modul în care hormoni tiroidieni pot afecta sarcina, să trecem în revistă câteva dintre elementele de bază utilizate ale hormonilor pentru a procrea și modul în care acestea funcționează.

  • Estrogenul

Estrogenul fluctuează și ajută la ciclul unei femei. Aceasta face ca mucoasa uterului să devină groasă și pufoasă, astfel încât "oul" poate fi implantat și poate crește fericit în acel loc. Organismul semnalează glanda pituitara, care ajută la controlul creșterii și reducerii acestui hormon. La sfârșitul ciclului o scădere bruscă în Estrogen și Progesteron semnalează uterului că nu există nici o sarcină.

  • Hormonul foliculostimulant (FSH)

Cum sugerează și numele, hormon foliculostimulant stimulează foliculii din ovare să crească. Când nivelul de Estrogen scade la sfârșitul ciclului, nivelul de FSH crește (aceasta este ceea ce se numește o bucla de feedback negativ) pentru a începe de la capat procesul. Odată ce foliculii din ovare sunt stimulate, devine dominantă și începe secreția de Estrogen. Acest lucru este în cazul în care efectele de Estrogen asupra mucoasei uterului au loc și pregătesc cultivarea unui nou "ou".

  • Hormon luteinizant (LH)

La jumătatea ciclului (ziua 14), mucoasa uterului stimulează o eliberare mare și bruscă de hormon luteinizant. Când se întâmplă acest lucru, există o creștere bruscă a temperaturii corpului și acest lucru este un semn că ovulația este pe cale să se întâmple. Acest val de asemenea, cauzează foliculul de a se sparge și de a elibera un nou ovul în trompele uterine.

  • Progesteronul

Când se sparge foliculul, "zidurile" se deschid în această cavitate care se numește corpus luteum. După ovulație, corpul luteal începe secreția de cantități mari de progesteron, care ajută la pregătirea mucoasei uterului pentru ovulul fertilizat.

  • (HCG)Gonadotropina corionica umană

Acest hormon este eliberat odată cu ovulul și este fertilizat. Se păstrează corpul luteal sănătos, astfel încât să poată continua să pompeze mai multe Estrogen și Progesteron. Acest lucru ține mucoasa uterului sănătoasă. După aproximativ 6 până la 8 săptămâni de gestație, placenta nou formată preia secreția de progesteron.

  • Ceva poate merge prost

După cum puteți vedea, o mulțime de lucruri trebuie să se întâmple pentru a avea un "ou" sănătos implantat într un uter sănătos pentru a face un copil sanatos. Dacă nu există probleme cu oricare dintre aceştia, hormoni sau eliberarea lor, atunci nu vor fi probleme cu sarcina și fertilizarea. După cum se dovedește, hormoni tiroidieni pot afecta toate aceste procese.

  • Cum hormoni tiroidieni afectează acest proces ?

Când femeile au Hipotiroidism, o problemă comună este creșterea unui alt hormon numit Prolactina. Acest lucru determină mai puțin eliberarea de LH, și o pierdere de sensibilitate al receptorului de Progesteron și o pierdere a sensibilității la FSH la nivelul foliculului. Toate aceste pierderi conduce la probleme cu ovulația, și au, de asemenea probleme cu comunicarea către glanda pituitară. Utilizarea anticoncepționalelor, acest lucru poate dăuna și mai mult comunicarea și în feedback-ul acestui sistem. Utilizarea plantelor pentru a stimula ovarele sau sistemul de reproducere nu va funcționa decât dacă problemele de Hipotiroidie nu sunt corectate. Studiile au descoperit că, chiar și hipotiroidismul ușor poate cauza probleme ovariene. Testarea funcției tiroidiene este foarte importantă la femeile care suferă de infertilitate, mai ales dacă au Prolactina mărita și nu pot ovula.

Hipotiroidismul poate duce la niveluri scăzute de FSH, ceea ce poate duce la foliculi imaturi și infertilitate. Nivelurile de LH suprimate va duce de multe ori la probleme cu ovulația în calendar sau nivele anormale de Progesteron în faza luteala. Aceste modificări pot provoca avort spontan, depresie în a doua jumatate a ciclului, sau migrene.

》Pentru a rezuma, hipotiroidismul poate provoca:

* O scădere a eliberării FSH și sensibilitate a receptorului FSH, ceea ce duce la probleme cu dezvoltarea foliculului și infertilitate

* LH suprimată ceea ce duce la probleme cu ovulația și niveluri anormale de progesteron, aceasta duce la anomalii în cicluri și infertilitate

* Progesteronul insensibilitatea receptorului care conduce, de asemenea, la ciclurile anormale și infertilitate

* Creșterea Prolactinei, duce la probleme cu ovulația, cicluri menstruale anormale și infertilitate

》Ce trebuie să faceți dacă aveți Hashimoto și doriți să rămâneți însărcinată?

Mai întâi de toate, nimeni, nici un ginecolog sau endocrinolog nu au o idee despre acest lucru și nu își asumă o sarcină pentru dvs. Unii fac acest lucru pe psihicul dvs., dar mulți nu, acesta este adevarul trist.

》Permiteți-mi să vă rezum, deoarece sugestiile acestea sunt geniale:

> Obțineți testarea hormonilor tiroidieni înainte de încercarea de a concepe un copil;

> Obțineți un panou complet tiroidian : TSH, FT4 , FT3 și Anticorpii (pentru Hashimoto). Unii medici recomandă gama de TSH, înainte de concepție nivel 1,0-2,0 mIU / L. Acest lucru este în conformitate cu liniile directoare ale Asociatiei Americane de Tiroida pentru diagnosticarea și gestionarea bolilor tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum.

> Grafic "Ciclul de fertilitate" - Șansele de succes sunt mai bune dacă îți cunoști organismul și modul în care lucrează el. Femeile cu Hashimoto sau Hipotiroidism au adesea temperatura mai mică decât temperatura normală a corpului. Țineți evidența și aflați când temperatura corpului crește, deoarece, așa cum am arătat mai sus, acest semn semnalează ovulația, cel mai bun timp pentru a face copii.

> Confirmați Sarcina cât mai curând posibil

Nu așteptați să treacă nici o perioadă, cumpara o mulțime de teste de sarcina și testati-vă devreme și de multe ori. Dezvoltarea fătului se bazeaza aproape exclusiv pe mama pentru Hormon Tiroidian.

Dana Trentini - "HypothyroidMom" rezumă frumos:

"La o persoană cu o funcție tiroidiană sănătoasă, corpul ei este în măsură să îndeplinească cerințele suplimentare ale sarcinii pentru a oferi fătului hormonii necesari. La o femeie cu disfuncție tiroidiană, corpul ei nu poate fi în măsură să satisfacă cererea crescută de hormoni tiroidieni în timpul sarcinii. Potrivit 2007 liniile directoare clinice ale Societății de Endocrinologie pentru Gestionarea Disfuncției Tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum, doza de înlocuire a hormonului tiroidian trebuie, de obicei, sa crească la 4-6 săptămâni de gestație și poate necesita o creștere periodica de 30-50% a dozei. "

》Monitorizarea frecventă a nivelurilor de hormon tiroidian pe toata durata Sarcinei :

Acest lucru este extrem de important. Pentru că dacă nivelul de TSH sau T4 sunt prea mici, poate amenința serios sarcina și ați putea- o pierde. Potrivit Ghidului Asociației Americane de Tiroida pentru diagnosticarea și gestionarea bolilor tiroidiene în timpul sarcinii și postpartum:

RECOMANDAREA 1- sunt recomandate intervale de referință la trimestru specifice pentru TSH: primul trimestru, 0.1-2.5 mUI / L; al doilea trimestru, 0.2-3.0 mUI / L; al treilea trimestru, 0.3-3.0 mUI / L.

RECOMANDARE 2 - La pacientele gravide cu hipotiroidism tratat, TSHul trebuie monitorizat la interval de aproximativ 4 săptămâni în prima jumătate a sarcinii, deoarece ajustările ulterioare ale dozelor sunt adesea necesare.

RECOMANDARE 3 - La pacientele gravide cu hipotiroidism tratat, TSH trebuie verificate cel puțin o dată între 26 și 32 de saptamani de gestatie

Multe lucruri care implică și Hashimoto dar și Hipertiroidismul, aveți nevoie pentru a fi pro-activi și înarmați cu cunoștințe și informații pentru a face față cu starea dumneavoastră, deoarece mulți medici și practicieni de acum incolo nu știu cum să se ocupe cu tine. Am creat un grafic de Vindecarea în Hashimoto: cele 5 elemente de sănătate în Tiroida, un sistem eficient pentru înțelegerea și gestionarea în Hashimoto.

Scris de Marc Ryan, L. Ac. Founder, sursa "Hashimoto Healing"

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012