Amy Myers: 10 Semne că ai o problemă tiroidiană și 10 Soluții


Se estimează că mai puțin de 27 de milioane de americani au o problema cu Tiroida, Hashimoto sau Graves, iar jumatate dintre ei nu au nici o idee că au așa ceva. Hipotiroidia, sau o tiroida sub-activa (leneșă), reprezintă 90% din toate dezechilibrele tiroidiene.

Tiroida, o glandă în forma de fluture în centrul gâtului, este glanda maestru a metabolismului. Cât tiroida funcționează bine, este intercorelata cu fiecare sistem din corpul tău. În cazul în care tiroida nu funcționează în mod optim, atunci nici Tu.

10 Semne ale problemei Tiroidei:

 1. Oboseală după ce ai dormit 8 până la 10 ore noapte sau ai nevoie pentru a trage un pui de somn în zi

 2. Creșterea în greutate sau incapacitatea de a pierde în greutate

 3. Probleme de dispoziție, cum ar fi modificări ale dispoziției, anxietate sau depresie

 4. Dezechilibre hormonale, cum ar fi sindromul premenstrual, ciclu menstrual neregulat, infertilitate și apetit sexual scăzut

 5. Dureri musculare, dureri articulare, sindromul de tunel carpian sau tendinită

 6. Mâini și picioare reci, senzație de frig atunci când altora le este cald,

 7. Pielea uscată sau crăparea ei, unghiile fragile și pierderea excesivă a părului

 8. Constipație.

 9. Probleme de Memorie/Mentale, cum ar fi ceață în creier, concentrare slabă, sau memorie slabă

 10. Umflarea gâtului, sforăit sau voce răgușita

Cum funcționează munca glandei tiroide?

Producția de hormoni tiroidieni este reglementată printr-o buclă de feedback între hipotalamus, glanda pituitara și glanda tiroidă. Hipotalamuso hormonul de eliberare a tirotropinei (TRH) stimulează sinteza și secreția tirotropina hipofizare(TSH).

La rândul său, TSH stimulează producția și eliberarea de hormon T4 și T3 din glanda tiroidă. Atunci când se produce suficient hormon T4, se autosesizează TRH și TSH că există suficient hormon tiroidian în circulație și să nu producă mai mult.

Aproximativ 85% din hormonul produs de glanda tiroidă este T4, care este o formă inactivă. După ce se produce T4, o cantitate mică de el este convertit în T3, care este forma activă de hormon tiroidian. Pentru a complica lucrurile, T3, de asemenea, se transformă în T3 fie liber (FT3) sau Reverse T3 (RT3). T3 Liber este cel care contează într-adevăr din toate acestea, din moment ce este singurul hormon care se poate atașa la un receptor și el oferă metabolismul să crească, să vă păstrați temperatura, să vă păstrați intestinele în mișcare, digestia, mintea la lucru, voioșia, precum și controlul altor hormoni. Rolul Reverse T3 nu este bine cunoscut, cu toate acestea, el nu este crescut la persoanele sub stres extrem și la cei care au toxicitate cu mercur.

Și, în sfârșit, tiroidita Hashimoto, o boală autoimună, este cea mai comună formă de hipotiroidism și este în creștere în fiecare an. O boală autoimună este una în care corpul tau se aprinde în sine și începe să atace un anumit organ sau țesut care îl consideră străin, din punctul său de vedere. Un panel de rutină pentru toți pacienții mei cu boli tiroidiene recomand analiza ATPO și Anticorpii AntiTiroglobulină. (TgAb).

De ce este atât de slab diagnosticat Hipotiroidismul în SUA?

Multe dintre simptomele dezechilibrului tiroidian sunt vagi și majoritatea medicilor petrec doarcateva minute vorbind cu pacienții pentru a rezolva cauza plângerii lor.

Majoritatea medicilor folosesc doar unul sau două teste (TSH și T4), pentru a detecta problemele. Ei nu verifică FT3, RT3, sau Anticorpi tiroidieni.

Majoritatea medicilor utilizează gama "normală" de referință a laboratorului ca doar ghid, mai degrabă decât a asculta simptomele pacienților, ei folosesc valori "optime" de laborator și temperatura ca ghid.

Care teste de laborator sunt cele mai bune pentru a determina dacă aveți o problema cu tiroida?

Am verificat panoul de mai jos pe fiecare dintre pacienții mei. Asigurați-vă că medicul dvs face același lucru pentru tine:

 • TSH

 • T4 liber

 • T3 liber

 • T3 revers

 • Anticorpi tiroidă Peroxidază (ATPO)

 • Anticorpii Tireoglobulinei (TgAb)

Care sunt valorile "optime" de laborator pentru testele tiroidiene?

În practica mea, am constatat că intervalele în care pacienții mei (și eu) prospera (mai jos). Am ascultat pacienții la fel de bine și modul în care aceștia se simt.

 • TSH 1- 2 UIU /ml sau mai mic (dacă ești pe NTD, T3 poate suprima în mod artificial TSH)

 • FT4 > 1.1 NG/DL

 • FT3 > 3.2 PG/ML

 • RT3 mai puțin de 10, raport 1 RT3: FT3

 • TPO - TgAb - <4 UI/ml sau negativ

Care sunt cele 10 lucruri pe care le puteți face pentru a îmbunătăți funcția tiroidei?

 1. Asigurați-vă că luați o calitate înaltă de multivitamine cu Iod, Zinc, Seleniu, Fier, vitamina D și vitamina B.

 2. De asemenea, asigurați-vă că multivitaminele conțin niveluri suficiente de tirozină și de iod pentru a ajuta FT4 la conversia de FT3.

 3. Mergi pe dieta fără gluten dacă aveți Hashimoto!

 4. Eliminați stresul și susține glandele suprarenale. Glandele suprarenale lucrează mână în mână Tiroida. Vă recomandăm Yoga și plante aromatice adaptogene, care susțin glandele suprarenale, în a face față stresului.

 5. De la 8 la 10 ore de somn pe noapte.

 6. Căutați un dentist pentru a elimina orice plomba cu amalgam și a înlocui cu un produs biolohoc în condiții de siguranță.

 7. Verificați-vă consumul de legume crucifere. Există o dezbatere din jurul acestora.

 8. Elimină fluorura, bromura și clorul din dietă și mediu.

 9. Vindecați vă intestinul. Un sistem digestiv care funcționează în mod corespunzător (intestinul) este esențial pentru o sănătate bună.

 10. Găsiți un medic în zona dvs. și un medicament funcțional, executați teste de laborator și lucrează cu medicul pentru a găsi rădăcina cauzei dezechilibrului tiroidian.

Sursa: http://www.amymyersmd.com/2017/01/10-signs-thyroid-problem-10-solutions/

Traducere : Echipa TIROIDA ROMANIA

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square