Când Hashimoto nu este "suficientă" pentru explicarea Oboselii

Atunci când boala Hashimoto nu este „suficientă“ pentru a explica Oboseala mea către alte persoane, abia am început să las oamenii să cunoască adevărul despre cât de epuizată sunt cu adevărat. Adică, oamenii spun că sunt doar obosită. Poate că, noaptea trecută nu am avut parte de un somn bun. Poate că am fost la un antrenament pentru maraton. Poate că munca a fost foarte stresantă. Aș fi obosită de la aceste lucruri. Dar nu este așa. Acest lucru este diferit. Sunt atât de obosită încât sufletul meu se simte obosit. Oboseala este atât de adâncă că o pot simți și în oase. Mă simt ca și cum corpul meu se prăbușește atunci când apunesoarele. Oasele și articulațiile mele se simt slabe și sunt dureroase. Mă dor mușchii atunci când merg pe scări. Ard ca și cum aș lucrat la sală. Sunt mută și sunt într-o mișcare lentă. Lupt, ca și cum fiecare mișcare este un efort de a înota împotriva curentului unui ocean furios. Am fost obosită de atâta timp încât nu îmi amintesc. Am fost adolescentă a cărui părinți m-au forțat să ies afară atunci când vremea era frumoasă. Am fost o fată de liceu care nu a optat pentru activități sportive, alegând în schimb, să recitesc cărțile mele preferate. Am fost studentă la colegiu unde aveam nevoie de nouă ore de somn, plus un pui de somn după amiază. 

Picam adormită, dintr-o dată, într-o cameră plină de oameni la o petrecere de An Nou. Am fost atât de epuizată încât mi-am schimbat modul de a trăi. M-am gândit că a fi lentă și sedentară au fost fațete ale personalității mele. Totul s-a schimbat cu accidentul de mașină. Gâtul meu a fost deteriorat de la airbagul mașinii. Un RMN a fost luat în considerare pentru a evalua amploarea și radiologul a descoperit problema mea. În interiorul gâtului, a fost descoperit un nodul de 1,5 cm în diametru. Puțin mai mic decât o minge de golf standard. Creșterea a evoluat practic pe partea dreaptă a tiroidei mele. Testarea ulterioară a dus la răspunsul meu: tiroidita Hashimoto. Whaw!! dublu tiroida. Nu numai ca tiroida mea nu producea nivelul corect de hormoni necesari pentru funcționarea zilnică, dar corpul meu a fost, de asemenea, atacat, ca și cum ar fi un invadator. Medicul a explicat că, tiroida mea a început să funcționeze mai eficient, acesta a continuat să crească în dimensiuni, probabil alarmant sistemul meu imunitar fiind în acțiune. Aveam doar 27 ani. Astăzi, aproape după un deceniu mai târziu, sunt în chinurile de a fi părinte a doi copii mici - anotimpul cel mai obositoar din viața majorității părinților. Sarcinile și alaptarea au scazut rezervele mele în mod periculos. Recent, un terapeut a sugerat de a verifica boala Lyme, de asemenea. A fost preocupat de nivelul de oboseală pe care îl simt. În timp ce eu sunt pentru a obține asistență medicală corespunzătoare, a existat această tresărire familiară de a nu fi înțeles. Nu este aceasta suficient ? Tiroida nu este suficientă pentru a explica oboseala? O boală autoimună nu este suficientă pentru a explica de ce nu ma simt „bine“ în cele mai multe zile? Chiar este nevoie pentru a merge în căutarea mai multor răspunsuri, altele decât ceea ce am dreapt în fața mea? Știu ce zic fi rezultatele. Sunt doar obosită. De la boala mea - Hashimoto. Eu zic că este suficient pentru a face pe cineva foarte obosit!! 

Sursa :https://themighty.com/2016/11/being-a-teenager-in-high-school-with-undiagnosed-hashimotos-thyroiditis/

Traducere : Echipa Tiroida România 🇷🇴

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012