Dr. Amy Myers - Colagenul

Colagenul pare a fi la modă. Ai văzut probabil în produsele de frumusete ani de zile, capacitățiile sale de a ajuta la menținerea sănătoasă a părului (lupta împotriva căderii parului), creează pielea netedă, suplă formează unghii puternice, frumoase.

Ceea ce s-ar putea să nu știți, cu toate acestea, este faptul că, Colagenul are beneficii puternice pentru sănătate mult dincolo de beneficiile sale externe. Din acest motiv, am făcut recent drum la rafturile magazinelor alimentare sănătoase la batoane cu proteine, ceai și cafea. Să aruncăm o privire la beneficiile pentru sănătate ale colagenului și de ce l-am recomanda zi de zi. Cărămida Organismului Gândiți-vă la colagen ca un „lipici“ care ține corpul împreună. De fapt, colagenul provine de la cuvântul „Kolla“ greacă - însemnând „lipici“. Este o Proteina fibroasă care se găsește în tot corpul, în organe, mușchi, piele, păr, unghii, dinți, oase, vase de sânge, tendoane, articulații, cartilagii și sistemul digestiv. Există mai multe tipuri de colagen (16 exact), care fac lucruri diferite, dar majoritatea colagenului, de până la 90%, este de „tip 1“. Acesta este cel mai frecvent și cel mai puternic tip de colagen, chiar mai puternic decât oțelul și găsit în piele, oase, organe, ochi și în interiorul tractului digestiv. De la aproximativ 35 de ani, producția de colagen natural începe să încetineasca, ceea ce poate avea tot felul de efecte negative asupra corpului tău. Până la vârsta de 40 de ani, colagenul începe să se epuizeze mai repede decât corpul poate reproduce, și la 60 de ani, mai mult de ½ din colagenul corpului a fost epuizat. În plus față de îmbătrânire, există mulți alți factori de impact în care nivelul de colagen scade, inclusiv genetic, fumat, poluare, expunerea excesivă la soare, și deficiențele nutritionale. Adăugarea de supliment de colagen zi de zi este esențială pentru sănătatea și funcționarea optimă.

Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale Colagenului Deci, în plus față de beneficiile externe ale colagenului, ce altceva mai poate face pentru tine? S-ar putea fi surprins. 1. Ajută și Repară Intestinul Permeabil  Unul dintre principalele motive pentru care folosesc suplimentarea cu colagen în clinica mea este de a ajuta la repararea unui intestin permeabil. Aproape 60-80% din sistemul imunitar este găzduit în intestin. După cum probabil știți, intestinul permeabil este o cauză rădăcină comună a bolilor autoimune și disfuncțiilor tiroidiene. Când aveți un intestin permeabil, toxinele, particulele alimentare și infecțiile pot trece prin peretele intestinal în sânge, cauzând inflamație, și de-a lungul timpului această inflamație cronică poate duce la autoimunitate. Prin urmare, dacă ați fost diagnosticat cu o boală autoimună sau afecțiuni tiroidiene (dintre care marea majoritate sunt autoimune), atunci probabil aveți un intestin permeabil și ați putea beneficia de adaugarea de supliment cu colagen. Asta pentru că peretele intestinal este format din falduri microscopice sau „vilozităților“, care sunt de fapt construite din colagen. Aminoacizii din colagen destul de literalmente, „sigiliu scurgere“ sau perforații prin vindecarea celulelor deteriorate și construirea de țesut nou. În plus față de sprijinirea în vindecarea unui intestin permeabil, suplimentarea de colagen poate ajuta la o serie de alte tulburări gastrointestinale, cum ar fi sindromul colonului iritabil (IBS), prin asistarea cu absorbție a apei în intestine.

2. Întărește și Repară Pielea, Părul și Unghiile  Căderea părului și problemele pielii pot fi simptome de disfuncție tiroidiană, precum și procesul normal de îmbătrânire. Pe măsură ce înaintezi în vârsta, este posibil de observat că pielea a devenit mai laxă și mai puțin elastică și pot exista cute în cazul în care pielea a fost odată netedă și suplă. Ați putea experimenta, de asemenea, unghii fragile, peeling, divizare sau rupere. Părul poate, de asemenea, începe să se subțieze și să devină uscat și fragil. Acest lucru se datorează faptului că proteina de colagen este esențială pentru păr sănătos, piele și unghii și după cum am menționat, producția naturală scade pe măsură ce îmbătrânim. Creșterea aportului de colagen poate merge pe un drum lung pentru a face pielea să pară mai fermă și netedă prin reînnoirea și repararea celulelor. Studii recente au arătat, de asemenea, că, colagenul suplimentar poate inversa de fapt, pierderea parului, în unele cazuri. Mulți oameni nu realizează că prin adăugarea de colagen în dieta poate ajuta, de asemenea, în reducerea aspectului de celulita și vergeturi. Atunci când pielea își pierde elasticitatea și devine subțire, celulita devine mai evidentă. Colagenul poate ajuta la creșterea retenției de apă, îmbunătățește elasticitatea și ajută la netezirea ca aspect alveolar, precum și acele linii fine.

3. Anti-inflamator și previne durerile articulare La fel ca uleiul la mașină, colagenul permite articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor să alunece, pentru a se mișca cu ușurință. Cu vârsta producția de colagen se epuizează, articulațiile pot deveni rigide, umflate și dureroase, chiar provocând o lipsă de mobilitate. Colagenul conține aminoacizii glicina și prolină, care pot ajuta la reducerea durerii articulare și contribuie la creșterea mobilității articulare datorită proprietăților lor anti-inflamatorii, similar cu cele ale ibuprofenului. Un studiu recent a constatat că administrarea de colagen poate fi benefic pentru durerile asociate cu osteoartrita.

4. Sprijină în gestionarea Greutății  Colagenul poate ajuta chiar să vă controlați greutatea. Glicina, aminoacidul menționat mai devreme, formează mușchi prin transformarea glucozei în energie. Având țesut muscular mai slab dă metabolismului un impuls, deoarece mușchii vor arde mai multe calorii din grasime. În esență, colagenul ajută să transforme corpul într- o mașină de ardere a grăsimilor, chiar și atunci când sunteți în repaus. Există unele dovezi care sugerează că, de asemenea, colagenul suplimentar poate ajuta să suprime apetitul. Un studiu a indicat o reducere cu 20% a consumului de alimente ca urmare a ingerari proteinelor de Colagen la micul dejun. Același studiu a arătat că proteinele ​​de colagen sunt cu 40% mai satioase decât alte suplimente de pulbere cu proteine.

5. Ajută la protejarea Inimii tale Pralina, care se găsește în colagen, poate ajuta la depozitele de grăsime în artere prin reparare și distrugere a acestora. Colagenul a fost de asemenea demonstrat de a ajuta la controlul tensiunii arteriale. Din aceasta cauză, colagenul a fost legat de prevenirea arterioscleroza (rigidizarea arterelor). 6. Sprijină, Crește și Repară Oasele Calciul nu este singura componentă pentru oase sănătoase. Oasele sunt ⅓ colagen, ceea ce le conferă o flexibilitate a acestora. Celulele osoase sunt în mod constant în desfășurare și adăugarea de proteine de colagen la dietă zi de zi pot face oasele mai puternice prin creșterea densității mineral osoase. Mai multe studii au aratat că osteoporoza poate fi prevenita și chiar inversată prin suplimentarea cu colagen hidrolizat datorită capacității sale de a stimula crearea de celule osoase (osteoblaste). 7. Detoxifica și Îmbunătățește funcția Hepatica 

Suntem expuși în fiecare zi la toxine și trebuie să fie prelucrate de către ficat pentru a fi detoxifiate pentru organism. Glicina, care se găsește în colagen, poate ajuta cu detoxifiere și de a reduce deteriorarea ficatului de la aceste toxine. Studiile au descoperit că, chiar și glicina poate fi utilizată pentru a ajuta la reducerea leziunilor hepatice induse de alcool. Ca și cum toate acestea nu erau de ajuns, glicina poate fi ca un calmant și chiar a îmbunătăți calitatea somnului. 

Este unul dintre motivele pentru care recomand să beți câte un "praf de colagen" în ceaiu fierbinte inainte de culcare ;) 

Sursa :http://www.amymyersmd.com/2017/05/top-7-health-benefits-collagen-get/?utm_source=infusionsoft&utm_medium=email&utm_term=collagen-newsletter&utm_content=article-7-top-health-benefits-of-collagen-and-how-to-get-more-of-it&utm_campaign=content

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012