Dr. Izabella Wentz -Probioticele & Hashimoto

Rolul Intestinului Prima dată fiind în căutarea unui plan de vindecare pentru Hashimoto, am aflat despre rolul intestinului în tulburările autoimune. Potrivit cercetătorilor Dr. Fasano și colegii, fiecare persoană cu o tulburare autoimună are numita permeabilitate intestinala, de asemenea, cunoscut ca „intestin permeabil“. Acest lucru, pentru mine a căpătat un sens pentru că am avut multe dintre simptomele de permeabilitate intestinala, inclusiv balonare, dureri de stomac, sindromul de colon iritabil (IBS) și reflux de acid, așa cum fac mulți oameni cu Hashimoto. Cu toate acestea, nu toată lumea cu permeabilitate intestinala va avea aceste simptome. Unele persoane nu ar prezenta nici un simptom intestinal evident, total. Îngrozitor este să ai de-a face cu IBS de un deceniu și reflux de acid timp de trei ani, sunt recunoscătoare că le-am avut, aceste simptome sunt semnale de la organism, ceea ce înseamnă că o parte a sistemului a fost întrerupt. Autoimunitatea a fost determinată ca un scaun cu trei picioare, este nevoie de o combinatie de gene potrivite, declanșatorii și permeabilitatea intestinală, ca să se manifeste. Acest lucru a fost interesant pentru mine, pentru că știam că nu puteam schimba genele și nu a fost ceva sigur că nu am fost capabilă să identific exact de unde a pornit cascada autoimună, dar am fost plină de speranță ca aș putea repara permeabilitatea intestinala. Am constatat că există diverse motive pentru care o persoană poate avea o permeabilitate intestinală. Glutenul, proteina care se găsește în produsele din grâu, a devenit o Cauză bine-cunoscuta de permeabilitate intestinale și multe persoane cu boli autoimune au fost în stare să găsească o alinare a simptomelor printr-o dieta fără gluten. Unii oameni au văzut chiar și o remisie completă în starea lor autoimune după eliminarea glutenului din dieta.

Un alt motiv pentru care un intestin poate fi mai permeabil se datorează unui dezechilibru de probiotice (bun) vs oportunistele (rau), bacteriile intestinale, de asemenea, ca dysbiosis. Persoanele cu autoimunitate au dovedit a avea cantități mici de bacterii probiotice Lactobacillus și Bifidus și cantități mai mari de bacterii oportuniste E. coli și Proteus. E. Coli și Proteus specii bacteriene sunt adesea denumite ca „agenți patogeni oportuniști, deoarece acestea devin patogene numai atunci când oportunitatea este liberă. În cazul în care sunt depășite numeric de bacteriile probiotice, se comportă ca buni cetățeni ai intestinului, dar în momentul în care sunt mai numeroase decât probioticele, ele pot începe să deterioreze peretele intestinal, ceea ce duce la permeabilitatea intestinală. Am văzut acest model de niveluri scăzute de bacterii probiotice și niveluri ridicate de bacterii oportuniste în testele mele de laborator, precum și la testele multor clienți cu Hashimoto. Când am făcut primul test, am fost șocata să văd că am avut o creștere de 0 bacterii lactobacillus, chiar dacă mâncam iaurt zi de zi. Problema cu cele mai multe dintre probioticele din comerț ca iaurturile este că nu au suficiente bacterii benefice pentru a face o diferență. Am început să mănânc alimente fermentate și am adăugat doze mari de probiotice și am început să ma simt mai bine și tot mai bine (eram deja fără gluten și produse lactate și am zdrobit „vindecarea“ la perete). Mi- am retestat efectele gastro- intestinale, atunci când toate simptomele Hashimoto au dispărut și am constatat că bacteriile mele probiotice au fost în intervalul optim, iar specii ca E. coli și Proteus nu mai predominau flora intestinale. Astfel, una dintre primele recomandări pe care o fac la toată lumea, cu Hashimoto este de a obține suficiente probiotice la bord.( asta recomand și eu ;) Puteți face acest lucru prin consumul de alimente fermentate precum și prin luarea de suplimente probiotice. 

Alimente Probiotice bogate - Iaurt fermentat din nucă de cocos ecologic

- Apă fermentată din nucă de cocos.

- Zeamă și varză acră fermentata (asigurați - vă că o țineți la frigider, bacteriile probiotice supraviețuiesc doar pentru câteva săptămâni la temperatura camerei). - Suplimentele probiotice - Probioticele au fost pe larg cercetate pentru o varietate de condiții; inclusiv sindromul de intestin iritabil, constipație, suprainfectie bacteriana intestinala, anxietate, depresie și chiar tulburări ale pielii. Probioticele pot ajuta la îmbunătățirea digestiei și extragerea nutrienților din alimentele pe care le consumam și poate echilibra, de asemenea, sistemul imunitar. Probioticele pot ajuta la toate tipurile de simptome intestinale, pot ajuta cu tratarea suprainfectiei bacteriene intestinale ( prezente > 50% la persoanele cu Hashimoto și responsabil de intestin permeabil), și ajută lasimptome de anxietate.

Probiotice care m-au ajutat :

1. Drojdia - Saccharomyces Boulardii ajută clar bacteriile patogene, Candida, unii paraziți (inclusiv Blastocystis hominis) și H Pylori, o bacterie care a fost implicată în ulcer și a fost legată de Hashimoto.

2. Boulardii S. nu colonizează peretele intestinal, dar în schimb provoacă o creștere a IgA, care susține apărarea naturală a propriul organism împotriva infecțiilor și bacteriilor intestinale oportuniste. În timp ce eticheta produsului recomandă administrarea a 2 capsule de două ori pe zi, am folosit doze mai mari, de până la 4 capsule de trei ori pe zi. Cele mai multe centre de sănătate vând probiotice care conțin 10 miliarde de unități colonii (CFU) de o tulpini probiotice. În timp ce acest lucru ni se pare a fi un număr foarte mare, în realitate, avem peste un trilion de bacterii în intestine noastre și o cantitate mică nu este de natură să facă o diferență. În plus, noi cercetări arată că diversitatea de probiotice este asociată cu o mai mare sănătate și îmbunătățire a funcției intestinului. Astfel, am recomanda administrarea unor doze mai mari de probiotice pentru tulpini multiple. Poate doriți să începeți cu probiotice de 10 miliarde CFU , dar apoi la o doză mai mare 50 mld. probiotic de unități formatoare de colonii.

Ce am folosit cu mare succes și care are cele mai multe cercetări în spate este cunoscut sub numele de VSL și conține 450 de miliarde CFU per doză. Acest probiotic special, a fost studiat clinic datorită succesului arătat și etichetat ca „aliment medical“ pentru Colita ulcerativa și IBS. Vă rugăm să rețineți că este un probiotic foarte scump, dar puteți să-l acoperiți cu asigurare dacă aveți diagnostic.( o fi posibil și la noi în țară?!) Sfat pentru utilizarea Probioticelor ... Dacă nu ați luat probiotice niciodată, veți dori să începeți lent, cu doză scăzută așa cum este posibil în cazul în care simptomele florei intestinului se schimbă prea repede. Dacă ați constatat că puteți tolera doza, dar nu ați atins obiectivele de sănătate intestinale, puteți trece la doze mai mari. 

Sursa: https://thyroidpharmacist.com/articles/the-four-best-probiotics-for-hashimotos/

Traducere : Echipa Tiroida România 🇹🇩

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012