Un examen dentar descoperă hipotiroidismul unei fete de 13 ani

Se spune că "o imagine face cât o mie de cuvinte". Ați citit și articolul "peste 300 de simptome ale hipotiroidismului", dar este un alt lucru când vedem fotografiile reale ale simptomelor. Când oamenii resping simptomele tiroidiene, că totul este în capul tău, simptome imaginare pe care le-ai creat în mintea ta (ca oricine ar crea aceste simptome oribile), amintiți-vă: hipotiroidismul își poate ridica capul urât în ​​orice parte a corpului. Și asta include și "gura."

Simptomele hipotiroidismului sunt evidente în fotografii!

Un studiu de caz intitulat "Hipotiroidism nedetectat: un diagnostic dentar rar" a fost publicat în "Journal of Oral and Maxillofacial Patology" în 2014. O fetiță de 13 ani a venit la Departamentul de Medicină Orală și Radiologie din India cu dinți incorecți, ca o plângere principală. Cu toate acestea, a prezentat aceste simptome fizice evidente ale hipotiroidismului care au trecut neobservate. Planurile dentare au fost suspendate până la efectuarea unei evaluări medicale complete. 

Supraponderal (a câștigat o greutate anorma după 9 ani) 

- Mică de statura - Piele uscată și rece - Mâinile groase

- Față grasă - Sănătate musculară slabă - Nod larg, plat - Buze groase 

- Limbă mare, proeminentă - Întârzierea "dinți copiilor" - Erupție întârziată a dinților permanenți - Malocluzie (mușcătura nealiniată) - Canionul supra-reținut - Primul și al doilea molar în toate cele patru cadrane ale maxilarului - Numai insideri permanenți central și lateral și primii molari permeați au erupt în toate cele patru cadrane - Vârsta osoasă retardată în craniu - Vârsta osoasă retardată la încheietura mîinii 

S-au luat teste de sânge și s-a constatat că TSH era foarte ridicat la 153.46. I-au fost prescrise tablete de tiroxină sodică de către un endocrinolog. După cinci luni de tratament, caracteristicile clinice ale hipotiroidismului s-au îmbunătățit vizibil.

Cinci luni de la fotografie post-tratament care arată o îmbunătățire a mâinilor, staturi : 

Sursa :http://hypothyroidmom.com/a-dental-exam-uncovers-undetected-hypothyroidism-in-a-13-year-old-girl/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012