Etapele diferite ale Hashimoto

Tiroidita Hashimoto, cunoscută și sub numele de tiroidita limfocitară cronică și boala Hashimoto, este o boală autoimună în care glanda tiroidă este distrusă treptat. La început nu pot exista simptome. De-a lungul timpului, tiroida se poate mări formând un nodul nedureros, sau Gușă. Unele persoane dezvoltă în cele din urmă hipotiroidism, însoțit de creșterea în greutate, senzație de oboseală, constipație, depresie și dureri generale. După mulți ani, tiroida se micșorează. Potențiale complicații includ limfomul tiroidian. Tiroidita Hashimoto se presupune că se datorează unei combinații de factori genetici și de mediu. Factorii de risc includ un istoric familial al afecțiunii și o altă boală autoimună. Diagnosticul este confirmat cu teste de sânge pentru TSH, FT4, FT3 și anticorpi antitiroidieni. 5 etape ale tiroiditei Hashimoto Etapa 1: - Aveți o predispoziție genetică pentru a dezvolta Hashimoto, dar nu aveți încă dezvoltată această condiție.

- Nu sunteți expus la niciun declanșator extern - Funcția tiroidiană este în acțiune

Etapa 2: - Etapa incipientă a unui atac autoimun - Puteți avea un rezultat pozitiv cu anticorpi, dar alte niveluri (TSH, FT4, FT3) sunt normale - Puteți fi dignosticat în mod fals de către medicul dvs. pentru anxietate, depresie, tulburare bipolară, schizofrenie și un hipocondriac

Etapa 3: - Etapa incipientă a eșecului tiroidian - Veți vedea o creștere a nivelului TSH - Începeți să aveți mai multe simptome (oboseală, căderea părului, vertij, pierdere /câștig în greutate, piele uscată, acnee etc.)

Etapa 4: - Glanda tiroidă este la un nivel de eșec - Tiroida nu mai poate produce suficient hormon din cauza continuării deteriorării țesutului tiroidian - Toate analizele ar trebui să arate că sunteți în afara domeniului - Este posibil să aveți niveluri ridicate de TSH și niveluri scăzute de FT3 și FT4 - De cele mai multe ori sunteți pe medicamente (sintehroid, eutirox, levothyroxine, etc)

Etapa 5: - Poate apărea boală autoimună suplimentară: lupus, artrită reumatoidă, sjogrens, psoriazis, fibromialgie și multe altele. 

DR. HEATHER MORRIS 

Sursa: https://medicnewsweb.com/hashimotos

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012