Scrisoare de la HASHIMOTO

Bună. Numele meu este Hashimoto. Sunt o boală autoimună invizibilă care atacă glanda tiroidă, determinându-vă să deveniți hipotiroid. Sunt acum vrăjit de tine, pe viață. Ceilalți din jurul tău nu mă pot vedea, nu mă pot auzi, dar corpul TĂU mă simte. Te pot ataca oriunde, oricând și oricum vreau eu. Pot provoca dureri severe sau, dacă sunt într-o dispoziție mai bună, pot provoca durere și suferință peste tot. Adu-ți aminte când erai energic și te distrai? Am luat energia de la tine și ți-am dat epuizarea. Încearcă să te mai distrezi acum. Pot dormi bine la tine, îți dau ceață în creier și lipsă de concentrare. Te pot face să dormi 24 din 24 ore sau îți pot provoca insomnie. Te pot face să te simți rece sau cald când toți ceilalți se simt normal. De asemenea, îți pot da mâini și picioare umflate, față și pleoape umflate, totul umflat. Te pot face să te simți foarte îngrijorat sau foarte deprimat. De asemenea, pot cauza alte probleme de sănătate mintală. Îți pot face părul să cadă, să devină uscat și fragil, îți pot provoaca acnee, piele uscată, cerul este limita pentru mine. Te pot face să câștigi în greutate și indiferent de ceea ce mănânci sau cât de multe exerciții fizice faci, îți pot păstra greutatea. De asemenea, te pot face să pierzi în greutate. Nu te discreditez. Unii dintre ceilalți prieteni cu boală autoimună aderă adesea la mine, oferindu-mi chiar mai mult pentru a face față. Dacă ai ceva planificat sau aștepți cu nerăbdare o zi minunată, o pot lua de la tine pentru mine.

Nu m-ai cerut Tu. Te-am ales din diferite motive: Virusul sau virușii pe care i-ai avut anterior și de la care nu te-ai recuperat niciodată, sau accidentul de mașină, sau poate anii de abuz și de traume (au prosperat în stres). Poate ai o istorie familială. Indiferent de cauza, sunt aici să rămân. Am auzit că vei vedea un doctor să încerci să scapi de mine. Asta mă face să râd. Doar încearcă. Va trebui să mergi la mulți medici, până când vei găsi unul care să te poată ajuta în mod eficient. Vei fi pus pe medicamente greșite, pastile de durere, pastile de somn, pastile de energie, îți va spune că suferi de anxietate sau depresie, îți va oferă pilule anti-anxietate și antidepresive. Există atât de multe alte moduri în care te pot face bolnav și mizerabil, lista mea este nesfârșită: acel colesterol ridicat, problema vezicii biliare, problema tensiunii arteriale, problema cu zahărul din sânge, probleme cu inima printre altele ? Probabil că sunt eu. Nu poți rămâne gravidă sau ai avut un avort spontan? Probabil sunt eu. Probleme ale dinților, gingiilor, bruxism? Tot eu. 

Ți-am spus că lista mea este fără sfârșit. S-ar putea să spună că masajul, somnul și exercițiile corecte, mă vor face să plec. Îți va spune să gândești pozitiv, dar vei fi tratat cu superioritate, de cei mai mulți dintre ei, nu te vor lua în serios când încerci să explici numărul infinit de doctori pe care i-ai vizitat, cât de rău te simți cu adevărat. Cu toate probabilitățile, vei primi o sesizare de la acești medici "înțelegători", pentru a vedea un psihiatru. Familia, prietenii și colegii tăi te vor asculta până când se vor sătura de cum te simți și cât de debilitant ești. Unii dintre ei vor spune lucruri precum "Oh, ai doar o zi proastă" sau "Ei bine, nu mai poți face lucrurile pe care le făceai acum 20 de ani", fără să auzi că ți-a spus asta și acum 20 de zile. De asemenea, vor spune lucruri de genul: "Dacă te ridici, te miști, ieși afară și faci ceva, te vei simți mai bine". Ei nu vor înțelege că eu iau "gazul" (energia) care vă împovărează corpul și mintea pentru a nu vă permite să faceți acele lucruri. Unii vor începe să te vorbească pe la spate, te vor numi un ipohondru, în timp, simți încet că îți pierzi demnitatea încercând să îi faci să înțeleagă, mai ales când ești în mijlocul unei conversații cu o persoană "normală" și nu îți amintești ce aveai de gând să spui. Ți se vor spune lucruri de genul: "Oh, bunica mea a avut asta și e bine acum pe medicamente" când vrei cu disperare să explici că nu toată lumea are același lucru și doar pentru că bunica este bine pe medicamentele pe care le ia, nu înseamnă că vor funcționa și pentru tine. Singurul loc unde  te vei simți bine și vei primi sprijin și înțelegere în relația cu mine este la ceilalți care mă au deja. Ei sunt singurii care înțeleg cu adevărat... 

Bine ați venit în comunitatea Tiroida România 🇷🇴 

Eu sunt boala ta, Hashimoto. 

 Sursa:  Lee Gena Nolin a postat scrisoarea de mai sus pe pagina ei de Facebook în Septembrie 2017. Conștientizez că sunt mulți oameni care suferă de multe din aceleași simptome debilitante și enervante pe care le trăim în fiecare zi. Această scrisoare poate oferi, de asemenea, o explicație despre boală atunci când nu puteți găsi cel mai bun mod de a articula cuvintele familiei și prietenilor.  

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012