Serotonina și Ciclul Menstrual

Oh Da, este din nou timpul acela. Fără a mă opri în fiecare lună în jurul valorii de ovulație și cu o zi sau două înainte de perioadă, încep să mă simt copleșită. Lucrurile par a deveni mai stresante în viața. Încep să mă gândesc la toate lucrurile pe care le urăsc. Sunt nerăbdătoare cu situatia mea. Mi-aș dori să fac mai multe în viața. Aceste sentimente sunt intense și mă pot conduce uneori până la crize de lacrimi. Este ceva hormonal? Probabil. Această întrebare m-a determinat să investighez în continuare efectele serotoninei în ciclul menstrual. Se pare că are legătură cu serotonina. Dacă nivelurile de progesteron sunt scăzute (un simptom comun cu endometrioza), atunci și nivelul serotoninei este mai scăzut. Prea puțină serotonina în creier duce la anxietate și depresie. Am avut o mulțime de simptome de progesteron scăzut în ciclu, inclusiv sânii ușor dureroși înainte de perioada menstruală și cheaguri în prima zi a fluxului. Deci, văzând cum nivelul de progesteron este scăzut, ar fi logic ca nivelurile de serotonina să fie scăzute. Un alt aspect interesant - nivelurile scăzute de serotonina conduc la pofta de Carbohidrați/zahăr. În zilele anterioare perioadei, am o foame care este incontrolabilă și pofta de zahăr pe care nu sunt întotdeauna capabilă să o rezolv. Această foame nu este satisfăcută cu ușurință. Mănânc și mănânc și vreau să mănânc și mai mult. M-am gândit că această foame se datorează faptului că, corpul lucrează foarte mult în săptămâna anterioară perioadei, ceea ce se petrece în uter pregatindu-se pentru sarcina (se poate spera doar) sau pentru a-ți deteriora mucoasa dacă Nu există sarcină. Dar scăderea nivelului de serotonină este un motiv în spatele acestei foamete incontrolabile. Hmmm ... interesant.

Cum creștem în mod natural Serotonina? Echilibrul serotoninei din creier calmează anxietatea și ajută la ameliorarea sentimentelor depresive. Serotonina este reprodusă în creier în timpul somnului, deci este important să aveți un somn bun, de șapte până la opt ore pe noapte. Zona de dormit trebuie să fie cât mai întunecată și mai liniștită. Pentru scopuri digestive este cel mai bine să se adoarmă nu mai târziu de ora 23:00 și să se ridice din pat nu mai tarziu de 07:00. 90% din serotonina se dezvoltă în intestin. Din acest motiv, este important să se mănânce sănătos și să se ia măsuri pentru creșterea florei intestinale pozitive, inclusiv probiotice de calitate superioară zilnică și /sau alimente fermentate. Zaharul trebuie evitat. Unele rapoarte afirmă că soarele poate ajuta la creșterea serotoninei, precum și obținerea întregii game de vitamine complexe B. Exercițiile fizice sunt un alt factor cheie, cum este manipularea stresului. Cucerirea stresului din minte, la rândul său, ajută la nivelul serotoninei. Stresul este unul dintre cele mai grave lucruri pentru trupurile noastre. Partea pozitivă? Când aceste sentimente negative vin, cred că este important să le recunoaștem și să petrecem ceva timp concentrându-ne asupra lor. Recunosc că mă simt negativ. Acest lucru este o realizare în sine. Îmi recunosc suferința. Incerc. Mă concentrez pe ea - apoi o las să plece. Opriți-vă să vă puneți întrebarea cea mai importantă: "Ce fac acum?" O mare parte din stresul din minte nu poate fi rezolvat în acest moment. În schimb, atenția trebuie să fie la tot ce este bun în jurul tău. Am atât de multe în viața pentru care sunt foarte recunoscătoare. (Primul pe lista este soțul /soția minunat/ă, urmat de copil/ câinele/ pisic minunat) Soarele strălucește afară, zâmbește (asta ajută) Lucrurile vor fi bine. Și acum, mai mult decât oricine - fă-ți timp pentru a obține acea oră suplimentară de somn. Corpul (și mintea) vă vor mulțumi pentru asta.

Multă dragoste,

de Aubree Deimler

Sursa Facebook

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012