Magneziul scăzut modifică relația hormonului Vitamina D cu Paratiroida


După cum este ilustrat în graficul de mai sus, PTH variază invers cu starea de vitamina D atunci când concentrația de 25 (OH) D este inadecvată. Punctul în care nivelurile crescute de 25(OH)D nu mai duc la scăderea nivelului de PTH (nivelul PTH rămâne stabil) este în jur de 70 ng/ml. Prin urmare, dintr-o perspectivă fiziologică, statutul normal de vitamina D ar fi o concentrație de 25(OH)D care necesită un răspuns PTH puțin sau deloc compensator în condiții standard, la aproximativ 70 ng/ml. Magneziu scăzut modifică relația Vitamina D-PTH S-a dovedit că statutul de magneziu influențează PTH în anumite studii, iar magneziul este un co-factor cunoscut al vitaminei D; când starea de magneziu este deficitară, metabolismul vitaminei D devine afectat. Un studiu recent realizat de dr Cheung și colab. a observat efectul variației nivelului de aport de magneziu asupra relației dintre PTH și vitamina D la adulți supraponderali și obezi, cu ipoteza că statutul slab de magneziu afectează potențial metabolismul vitaminei D suficient pentru a limita răspunsul PTH. Ei au împărțit un total de 57 de participanți cu un IMC între 25 - 45 în 3 grupuri în funcție de aportul de magneziu și nivelurile măsurate de 25(OH)D și PTH. Fiecare grup a avut un IMC mediu de aproximativ 28 și un nivel mediu de vitamina D de aproximativ 26 ng/ml. Ceea ce au descoperit a fost că doar grupul mare de aport de magneziu, cu aporturi de 283 până la 852 mg pe zi, a afișat relația inversă preconizată între nivelurile de vitamina D și PTH; aportul scăzut de magneziu (45 - 167 mg/zi) și aportul mediu de magneziu (177 - 281 mg/zi) nu au arătat nicio asociere între vitamina D și nivelul PTH. Aceste descoperiri și-au validat ipoteza conform căreia deficiența de magneziu poate împiedica capacitatea vitaminei D de a regla PTH și absorbția calciului la adulți supraponderali și obezi, subliniind importanța menținerii aportului suficient de magneziu pentru a optimiza funcția vitaminei D. Cum reacționează nivelul dvs. de nutrienți la suplimentare? Asigurați-vă că vă cunoașteți nivelul de vitamina D (cu o țintă de 70 ng/ml sau 100-150 nmol /L) și indexul Omega-3 (cu o țintă de 8% sau mai mare), precum și nivelurile dvs. de nutrienți esențiali, cum ar fi Magneziu. Asigurați-vă că vă urmăriți rezultatele înainte și după, aproximativ la fiecare 6 luni!

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012