De cât Iod are nevoie Tiroida în Hashimoto?


Iodul in Hashimoto pare să fie o problemă critică de care cei mai mulți oameni care înțeleg tiroidita Hashimoto devin obosiți. Există câteva puncte de luat în considerare în dieta Hashimoto. Iodul este unul dintre ele.

Dar cât de Iod este în regulă în boala autoimună?

Ne vom pune această întrebare astăzi.De ce nu iod cu Hashimoto?

Iodul in Hashimoto nu este un lucru ușor de discutat, așa cum va va spune orice medic. Cei mai mulți terapeuți spun asta. Dar de ce este așa?

Tiroida are nevoie de iod pentru produce hormoni tiroidieni. Aceasta este cea mai importantă funcție a iodului in organism, alături de Seleniu. Aproape fiecare celulă din corp are nevoie de o anumită cantitate de iod, dar glanda tiroidă are cea mai mare nevoie de ea. Problema este că în multe regiuni ale lumii, inclusiv România, apa și solul sunt sărace în iod, deci și plantele care cresc aici au iod puțin și carnea și laptele animalelor deasemenea. Așa că deficitul de iod duce la hipotiroidism – adică tiroida nu poate produce suficienți hormoni tiroidieni pentru că nu are cu ce! Tiroida trebuie să aibă întotdeauna o anumită necesitate de iod de bază pentru a funcționa. În caz contrar, se va pierde performanța metabolică și calitatea vieții.


Iodul este o dilemă, în special cu tiroidita Hashimoto - de ce?

Glanda tiroidă are nevoie de iod, dar absorbția de iod de către glanda tiroidă declanșează o inflamație mică și un mic stimul de stres. Aceasta face ca iodul să fie păstrat în tiroidă.

La adulți, din cauza deficitului de iod tiroida “se luptă” să producă hormoni tiroidieni având resurse puține. Crește valoarea TSH, hormonul care stimulează tiroida, aceasta crește în dimensiuni, se formează noduli (uneori cu dimensiuni impresionante) care în timp pot deveni autonomi și pot duce la hipertiroidie atunci când iodul devine din nou disponibil.

Într-o stare sănătoasa, prin oprirea inflamației prin Protocolul Autoimun, aceasta nu este o problemă pentru glanda tiroidă.


Iodul lui Hashimoto - o prietenie cu obstacole

Glanda tiroidă in Hashimoto este inflamată cronic. Aceasta înseamnă că este foarte susceptibilă la stres suplimentar. Dificultatea cu iodul este că glanda Tiroidă are nevoie de Iod pentru a funcționa corect. O mare parte din tiroida hipoactiva care poate duce și la Hashimoto se datorează unei deficiențe de iod. Cu toate acestea, absorbția de iod de către tiroidă provoacă o cantitate mică de stres oxidativ, care poate irita tiroida.

Problema Hashimoto cu Iodul este că glanda tiroidă are nevoie de iod. Dar pune stres pe glanda tiroidă atunci când trebuie să absoarbă iod. Care este soluția?


Pe termen lung, nu se poate ocoli iodul dacă doriți să vă regenerați tiroida. Cu toate acestea, primul pas ar trebui să fie minimizarea proceselor autoimune și inflamația glandei tiroide cât mai mult posibil. Cele mai importante puncte sunt o modificare a dietei Hashimoto și eliminarea cauzelor prin Protocolul Autoimun Paleo. Odată ce procesul de inflamație și autoimunitate au fost reduse și tiroida a fost reumplută cu antioxidanți și nutrienți, ca să spunem așa, este timpul să începeți din nou încet cu Iod.

Este recomandat ca, în timp ce îți alimentezi tiroida cu nutrienți și reduci inflamația, evitati iodul. Acest lucru trebuie făcut in cele două luni de Protocol a începe să adăugați din nou Iod la dieta dvs.

Acum ajungem la adevărata întrebare: De cât iod are nevoie tiroida în Hashimoto?


De cât de iod are nevoie tiroida în Hashimoto?

După două luni de abstinență de la Iod, eliminând cauzele Hashimoto și adăugând antioxidanți, este timpul să adăugați din nou cantități mici de iod și să creșteți lent si încet cantitatea. Începeți cu o doză zilnică de 100 pg de iod sub formă de fructe de mare sau o jumătate de capsulă de Iod 200 pg

Observați cum vă afectează starea de bine și glanda tiroidă. Dacă ați făcut totul până acum, tiroida va fi mult mai probabil să răspundă pozitiv. Apoi, puteți crește doza cu 100 ug în fiecare săptămână sub forma unui supliment alimentar sau a unui aliment.

Dacă urmați sfaturile, nu va trebui să vă așteptați la noi simptome a bolii Hashimoto . Dimpotrivă: aveți șanse mari de reducere a inflamației și a simptomelor Hashimoto, precum și de regenerare parțială și Remisie (rezolvarea completă a tuturor simptomelor).


Ești pe Facebook? Alăturați-vă grupului nostru AIP ROMANIA Echipa Tiroida Romania

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012