Declanșatori ascunși ce pot provoca Autoimunitatea - dr. Jill CarnahanMizăm pe sistemul nostru imunitar pentru a ne proteja de germeni și bacterii dăunătoare.

Dar ce se întâmplă când corpul tău se întoarce împotriva ta? Când sistemul imunitar nu funcționează corect și, mai degrabă decât să te protejeze, începe te atace ?

Aceasta este realitatea înfricoșătoare pentru un număr tot mai mare de oameni care se luptă cu bolile autoimune. Și în timp ce mulți medici și oameni de știință au suspectat autoimunitatea de la gene defecte, adevărul este puțin mai complicat de atât.

După cum se dovedește, există câteva declanșatoare ascunse care ar putea provoca și contribui la dezvoltarea autoimunității. Astăzi vom dezbate exact ce ar putea fi acești declanșatori ascunși și, mai important, modul în care ii puteți aborda.


Ce este boala autoimună?

Sistemul dvs. imunitar constă dintr-o rețea complexă de celule, țesuturi, organe și mesageri chimici care lucrează împreună pentru a vă apăra corpul împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, virușii, paraziții și toxinele. Când corpul tău detectează un intrus, acesta activează un răspuns imun - eliberând o armată de molecule de semnalizare, proteine ​​și celule specializate care vizează și atacă moleculele invadatoare.

Răspunsul dvs. imun este, de asemenea, denumit răspuns inflamator și este mecanismul natural de apărare al corpului, conceput pentru a activa în mod regulat și, ulterior, pentru a vă dezactiva, protejându-vă de microbi dăunători. (1) Într-un sistem imunitar sănătos și echilibrat, organismul tău nu are nicio problemă să se manifeste așa în timp ce face diferența între celulele tale și agenții patogeni invadatori.

Dar într-o tulburare autoimună, există o întrerupere a liniei de comunicare pe care se bazează corpul dvs. pentru a face diferența între „sine” și „non-sine”, între invadatori și celulele/țesuturile tale.

Și această comunicare greșită face ca sistemul imunitar să funcționeze defectuos - atacând greșit nu numai microorganismele invadatoare, ci și propriile celule și țesuturi.


Ce cauzează boala autoimună?

Nu există neapărat un singur factor care provoacă autoimunitatea. Unii oameni pot fi mai susceptibili la dezvoltarea unei boli autoimune datorită predispoziției lor genetice. Dar predispoziția genetică este o simplificare excesivă a modului în care funcționează corpul tău. Vedeți, a avea un set de gene care vă fac să aveți mai multe șanse de a dezvolta autoimunitate este similar cu „pistolul încărcat". Dar influențele exterioare - cum ar fi stilul tău de viață - „apasă pe trăgaci” și îți pot împinge corpul peste margine și de a progresa de fapt în autoimunitate.

Deci, cine sunt acești factori care pot „apăsa pe trăgaci” și pot fi o cauză ascunsă a autoimunității?

Să aruncăm o privire la 4 dintre cei mai grei triggers:

• Stresul

• Toxinele

• Infecțiile

• Intestinul


Cum poate declanșa Stresul boala autoimună?

Sentimentele emoționale sau psihologice de stres care ne mișca corpul în „zbor sau luptă” nu sunt în sine un lucru rău. De fapt, stresul poate fi destul de util și este unul dintre mecanismele care ne-au ținut în viață de secole. Problema apare atunci când avem stres cronic - acel nivel de tensiune care nu pare să dispară niciodată. Acest lucru este deosebit de supărător din cauza modului în care stresul se traduce în răspunsul dvs. imunitar.

Stresul cronic modifică funcția sistemului imunitar în câteva moduri, inclusiv: 2,3,4

 • Activarea cronică și dereglarea ulterioară a răspunsului imunitar general

 • Alterarea și amplificarea producției inflamatorii de citokine

 • Scăderea funcției naturale a celulelor ucigașe

 • Citotoxicitate crescută

 • Scăderea numărului de celule T în circulație

Acest lucru creează, de asemenea, un ciclu vicios, deoarece stresul a fost legat în continuare de comportamente suplimentare ale stilului de viață care dăunează sistemului imunitar, cum ar fi: (5)

 • Somn de calitate slabă sau insomnie

 • Fumatul și consumul de tutun

 • Consumul și abuzul de alcool

 • Calitatea slabă a relațiilor

Această schimbare în funcționarea de zi cu zi a sistemului imunitar vă poate afecta în mod esențial sistemul imunitar și poate duce la autoimunitate.


Cum pot cauza Toxinele boli autoimune?

Nu este neapărat o singură toxină care să provoace autoimunitate. Efectele cumulative ale tuturor expunerilor la toxine se adună la povara toxică totală. (6) Gândește-te la corpul tău ca la o găleată - cu o capacitate definită de a procesa și elimina o anumită cantitate de toxine prin sistemele tale naturale de detoxifiere. Dar dacă această capacitate este depășită, „găleata cu toxine” se revarsă și toxinele încep să se acumuleze.

Când se întâmplă acest lucru și povara ta toxică începe să urce, sistemul tău imunitar este forțat să abandoneze. Acest lucru are ca rezultat o inflamație cronică la nivel scăzut - cauzând blocarea sistemului imunitar în poziția „pornit” și, în esență, o munca cu ore suplimentare doar pentru a ține pasul. (7) Dar poate ține acest ritm agitat atât de mult timp.

Dacă este lăsat singur, în cele din urmă, sistemul imunitar va fi ars - încet devine mai slab și mai puțin eficient. Și apoi, cu cât sistemul imunitar este suprimat, cu atât este mai puțin capabil să elimine toxinele - permițând să se acumuleze din ce în ce mai multe. Această epuizare a sistemului imunitar, combinată cu acumularea de toxine, vă poate declanșa boala autoimună.


Cum poate declanșa o Infecție o boală autoimună?

Infecția subiacentă poate fi cauzată de multe lucruri:

 • Bacterii

 • Viruși

 • Ciuperci

 • Paraziți (cum ar fi boala Lyme )

Dacă nu este tratata sau dacă corpul dumneavoastră nu este în măsură să o atace si să o elimine în mod corespunzător agentul patogen poate face ca sistemul imunitar să rămână pornit. Acest lucru poate provoca stimularea cronică a sistemului imunitar care merge cam așa: (8,9,10)

 • Latența invadatorului: După invazia inițială, unele microorganisme pot rămâne latente în corpul dvs. (#TREBV). Sistemul dvs. imunitar simte un invadator, astfel încât inflamația la nivel scăzut este activată, dar acești invadatori furioși sunt capabili să se sustragă capturării ascunzându-se în celulele voastre.

 • Secreția cronică a mediatorilor imuni: producția continuă și exagerată de mediatori care promovează inflamația vă epuizează sistemul imunitar și îi diminuează capacitatea de a modula răspunsul inflamator.

 • Scăderea activității celulelor ucigașe naturale: celulele ucigașe naturale - celulele imune însărcinate cu înghițirea și abolirea celulelor infectate - devin suprasolicitate și epuizate în încercarea lor de a vâna invadatorii ascunși. Acest lucru vă deprima funcția imunitară generală și vă va lăsa cu resursele în scădere - ceea ce poate perturba și mai mult homeostazia imună.

 • Perturbarea celulelor T: celulele T- o celulă imunitară suplimentară care ajută la medierea creșterii în sus și în jos a inflamației - se poate dezechilibra. Când celulele T devin suprasolicitate și dezorientate, acest lucru poate provoca dezechilibrarea întregului sistem imunitar.

O infecție ascunsă vă poate suprasolicita sistemul imunitar. Și, în timp, acest lucru poate duce la defecțiuni și hiper reacții - determinând propriul corp să înceapă un război împotriva sa.

O infecție precum COVID-19 poate declanșa boala autoimună?

O infecție cronică ascunsă nu este singurul tip de infecție care poate declanșa autoimunitatea. Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă, cercetătorii observă un model confuz. Unii pacienți cu COVID-19 prezintă un răspuns imunitar similar cu reacția observată în bolile autoimune. (11) Oamenii de știință speculează că coronavirusul poate declanșa dezvoltarea rapidă a dereglării autoimune printr-un proces numit mimetism molecular. Vedeți, proteinele găsite în coronavirus și în celulele umane sunt suficient de similare încât, în unele cazuri, sistemul imunitar poate deveni confuz cu privire la cine este exact „inamicul” și începe în mod greșit să vă atace propriile celule sănătoase. (12) Capacitatea COVID-19 de a „imita” propriile celule poate activa o cascadă imună care seamănă mult cu autoimunitatea.

Este nevoie de mai mult timp și cercetare pentru a înțelege cu adevărat rolul COVID-19 în declanșarea unui răspuns autoimun. Dar înțelegerea legăturii fascinante a acestui virus cu autoimunitatea ar putea cu siguranță să ne aducă mai aproape de găsirea unui remediu și să ajute la îmbunătățirea rezultatelor pacienților cu COVID-19. (atenție cei cu moștenire genetică- protecție extra)


Care este legătura dintre Intestin și boala autoimună?

Sănătatea digestivă joacă un rol critic și complicat în răspunsul imunitar și în sănătatea generală a sistemului imunitar. Și sănătatea intestinului depinde de doi factori principali - integritatea mucoasei intestinale și microbiomul.

Integritatea căptușelii tale intestinale:

Tractul intestinal este proiectat să fie o barieră selectivă - permițând anumite molecule să fie absorbite în sânge, păstrând în același timp orice altceva din interiorul intestinelor pentru a fi eliminat. Dacă integritatea acestei căptușeli este compromisă, particulele minuscule și microbii care sunt meniți să fie eliminați, încep să pătrundă prin „goluri” și intră în fluxul sanguin. (13) Odată ajunși în fluxul sanguin, aceste molecule sunt „marcate” de sistemul imunitar și corpul tău lansează un răspuns inflamator. Pe măsură ce tot mai multe molecule ajung în fluxul sanguin, corpul tău continuă să desfășoare inflamația val după val. În cele din urmă, sistemul dvs. imunitar supraestimulat și suprasolicitat începe să atace cu o precizie din ce în ce mai mică - determinând propriile celule să fie prinse în focul încrucișat și să fie atacate în mod eronat.

Microbiomul tău:

Intestinul tău găzduiește miliarde de bacterii care alcătuiesc un ecosistem delicat de microorganisme „benefice” și „nu numai benefice”. Acest echilibru delicat alcătuiește în mod colectiv microbiomul nostru și joacă un rol important în: (14,15,16)

 • Reglarea celulelor, proteinelor și substanțelor chimice eliberate în timpul unui răspuns imun

 • Menținerea integrității mucoasei tractului nostru intestinal, care este concepută pentru a împiedica pătrunderea invadatorilor în sânge

Când bacteriile „nu atât de benefice” încep să depășească bacteriile „benefice”, aceasta vă poate deteriora mucoasa intestinală și poate începe să perturbe liniile de comunicare dintre celulele și țesuturile sistemului imunitare. Această defalcare poate contribui în continuare la crearea autoimunității accidentale. #TRAIP


Se poate vindeca Boala autoimună?

Răspunsul este - complicat. Deși nu există neapărat un „remediu” pentru bolile autoimune, vestea excelentă este că simptomele și daunele asociate multor tulburări autoimune pot fi oprite și chiar inversate cu unele modificări strategice ale stilului de viață #TRREMISIE . Dacă dvs sau cineva drag vă confruntați cu autoimunitatea, vă recomand să examinați factorii de bază abordați în acest articol:

 • Minimizarea stresului

 • Investigarea și scăderea sarcinii toxice

 • Identificarea și abordarea eventualelor infecții care stau la baza

 • Vindecarea intestinului și prioritizarea sănătății intestinului

Unii factori de stil de viață care joacă un rol esențial în susținerea și promovarea unui sistem imunitar echilibrat și sănătos includ:

 • Somnul de calitate

 • Concentrați-vă pe o dietă sănătoasă și antiinflamatoare

 • Incorporează suplimente care sprijină imunitatea www.abundenta.org/suplimente

 • Integrați terapii alternative care susțin sănătatea - cum ar fi terapia PEMF , saunele cu infraroșu și / sau terapia cu vitamine IV

În timp ce alegerile dvs. privind stilul de viață pot avea un impact monumental asupra simptomelor și progresiei autoimunității, adevărul este că navigarea autoimunității poate fi complexă și copleșitoare. Așadar, vă recomand cu tărie să căutați îndrumarea unui medic sau wellness and life coach cu experiență în medicină integrativă și funcțională pentru a vă ajuta cu un plan care să răspundă nevoilor dvs. unice. (#TRCOACHING)


Când vine vorba de sănătatea ta, ești cel mai bun avocat al tău

Bolile autoimune sunt aproape la fel de unice și individuale ca fiecare persoană pe care o afectează. Când corpul tău poartă un război împotriva sa, poate fi de-a dreptul înfricoșător și dificil de știut ce pași să faci. Dar vestea bună este că nu sunteți la mila acestui diagnostic. Când vine vorba de sănătatea ta și de abordarea autoimunității, ești cel mai bun avocat al tău. Și cunoașterea este cea mai puternică armă a ta. De aceea sunt atât de pasionata să vă aduc informații așa cum ați găsit în acest articol. Pentru că este misiunea mea să vă echipez cu instrumentele necesare când vine vorba de propria sănătate și vindecare. Dacă tu sau o persoană dragă se lupta cu orice formă de autoimunitate vă sugerez să începeți cu pașii și linkurile suplimentare prezentate în acest articol în timp ce lucrați cu un medic de medicină funcțională sau cu oricine altcineva care are experienta în bolile autoimune. În plus, am o mulțime de alte resurse pentru tine pe Grupul TIROIDA ROMANIA 🇹🇩

Ai fost surprins să afli despre acești potențiali declanșatori ai autoimunității?

Ce măsuri luați pentru a vă sprijini și a vă vindeca sistemul imunitar?

Lăsați întrebările și gândurile în comentariile de mai jos!


Echipa Tiroida România 🇹🇩


Referințe:

 1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2923430/

 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1361287/

 3. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4465119/

 4. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S156899720700170x

 5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29922828/

 6. https://www.sciencedirect.com/topics/medicine-and-dentistry/body-burden

 7. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK235670/

 8. https://translational-medicine.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12967-018-1644-y

 9. https://www.cdc.gov/me-cfs/about/possible-causes.html

 10. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4701915/

 11. https://elemental.medium.com/covid-19-is-looking-more-and-more-like-an-autoimmune-disease-b6c563f8da24

 12. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7289100/

 13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5440529/

 14. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29593681

 15. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4742538/

 16. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square

© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.

Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor.

Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012