© 2012 by  TIROIDA ROMANIA - Proudly created with Wix.com 

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate.  Articolele NU pot fi preluate decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor. Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate precum substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012

57099102_2302936706620931_12227006786237

• In perioada 19.04 -15.05.2019 vom avea activ codul de voucher TRZEN30. In baza acestui voucher, toți membrii comunității Tiroida Romania vor putea achiziționa produsele cu 30% reducere. 
• Dupa data de 15 mai devine valabil codul TRZEN20, in baza caruia se vor putea achiziționa produsele cu 20% reducere. Voucherul TRZEN20 va fi valabil pana la 31.12.2019.

1. Iod -  Am vorbit în detaliu cu privire la beneficiile iodului pe unele dintre postarile de pe blog sau pagina de Facebook, deoarece majoritatea oamenilor sunt deficitari in iod. Iodul este necesar pentru formarea hormonilor tiroidieni. Datorită acestui fapt, mulți specialisti din domeniul sănătății presupun că oamenii cu o conditie de hipertiroidism au exces de iod. Cunosc un exemplu în acest sens, diagnosticat cu boala Graves, fiind deficitar in iod. Și, după cum am menționat mai devreme si cei cu tiroidita Hashimoto ar trebui să ia iod. Așa că în timp ce mulți oameni cu această afecțiune sunt deficitari de iod, simptomele lor se vor agrava. Pentru mai multe informații despre iod, puteți citi și cartea "Iod, de ce ai nevoie, de ce nu poți trăi fără el", de Dr. David Brownstein.

2. Vitamina D. Vitamina D este un alt supliment pe care l-am discutat pe larg în unele posturi pe blog. Vitamina D este extrem de importanta în imunitate, și , prin urmare este foarte important pentru a ajuta persoanele cu tulburări tiroidiene autoimune, cum ar fi boala Graves și tiroidita Hashimoto. Dar, chiar si in cazul persoanelor cu condiții "obișnuite" ale tiroidei, este înțelept pentru a afla dacă sunteți deficitari de vitamina D, care poate fi determinat cu ușurință printr-un simplu test de sange.

La fel ca suplimentarea cu iod, luând suplimente de vitamina D poate face minuni pentru sanatatea ta. Desigur, o mare sursă de vitamina D este soarele, astfel încât să încercați să obțineți o expunere la soare zilnic.

3. Seleniul. Ajuta hormonul T4 sa faca conversia în T3, seleniul fiind foarte necesar. Ca rezultat, un deficit de seleniu poate afecta acest proces de conversie, și astfel afecta funcția tiroidei. Vestea bună este că cei mai mulți oameni pot obține seleniu de care au nevoie consumand una sau două nuci de Brazilia crude in fiecare zi. Dacă nu vă plac nucile de Brazilia, atunci usturoiul este, de asemenea, o sursă bună de seleniu.

4. Magneziul este un mineral important, mulți oameni sunt deficitari de magneziu. Obtinerea de magneziu in dieta prin legume cu frunze verzi, cereale integrale și alte surse, ar trebui să se ia în considerare. Acest lucru este cu atât mai important dacă suplimentarea cu iod este necesar pentru absorbția corectă a iodului de magneziu.

5. Vitaminele B. Luand vitamine B este de asemenea important pentru sanatatea optima a tiroidei. Ca și magneziul, luând vitamine B este important pentru oricine suplimentarea cu iod. Motivul pentru care acest lucru se datorează faptului că vitamine B ( în special B2 și B3) ajuta cu utilizarea de iod la nivel celular. Dar, chiar și pentru acele persoane cu o tiroida care nu au deficit de iod, încă este o idee bună de a lua vitamine B zilnic.

Deci, pentru acei oameni care au probleme cu tiroida, aceste cinci suplimente pot fi esențiale pentru restabilirea sănătății la normal. Și chiar dacă nu aveți probleme cu tiroida, este important pentru remedierea anumitor deficiențe nutriționale comune pentru a menține starea actuală de sănătate, precum și pentru a preveni dezvoltarea altor condițiile în viitor.

Mai multe informații AICI DAR  SI  AICI

Enzimele esența vietii! Pentru bolile autoimune dar și în cancer ..
Enzimele sunt catalizatorii proceselor fiziologice naturale. Fără enzime, viata ar fi imposibila, deoarece fiecare dintre ele au roluri bine definite si specificitate inalta de actiune. Pentru a te mentine sanatos, trebuie sa iti ajuti organismul. Premiza sanatatii si a vietii consta in prezenta enzimelor in cantitati precis definite si numai atunci ele isi vor putea indeplini sarcinile.
Despre Wobenzym este un medicament care contine o combinatie unica de enzime natural (bromelina, papaina, pancreatina, tripsina, amilaza, lipoza) si rutozid. Wobenzym-ul este formula autentică a enzimelor sistemice, apreciată de milioane de oameni din întreaga lume, pentru că menţine, demonstrat clinic, sănătatea articulaţiilor. Fiind un preparat farmaceutic introdus pentru prima dată în Germania acum 40 de ani, Wobenzym-ul a suferit multe modificări, dar încă conţine combinaţia sinergică - durabilă în timp - a enzimelor vegetale, pancreatice şi a antioxidanţilor. Aceste enzime puternice şi totuşi delicate, sunt protejate de un înveliş enteric vegetal, care le oferă o absorbţie şi asimilare optimă în circuitul sanguin.
Enzimele naturale din Wobenzym (actionand complex asupra proceselor din organism) asigura efectele multiple ale preparatului:
- Antiinflamator si antidematos (micsoreaza inflamatia si edemul);
- Imunomodulator (creste capacitatea de aparare a organismului);
- Antiagregant (imbunatateste circulatia periferica si microcirculatia); |
- Antioxidant (elimina radicalii liberi);
- Regleaza metabolismul (reduce nivelul seric al colesterolului si a trigliceridelor);
- Intarzie procesul de imbatranire.
Profilactic Wobenzym asigura un echilibru perfect organismului si evita aparatia progresiva a diverselor patologii. Paralel Wobenzym protenteaza efectul antibioticelor si micsoreaza efectele adverse.

Recomandari:
Varice, tromboflebite, sindrom prosttrombotic, limfedem; Artrite, artroze, traumatisme sportive; Infectii bronhopulmonare (acute si cornice: sinuzite, bronsite, pneumonii); Infectii urogenitale (cistite, pielonefrite, anexite, postatite); Infectii virale si fungice: profilaxia complicatiilor; Obezitate, hipercolesterolemie; Maladii endocrine: angiopatia si retinopatia diabetica, tiroidita autoimuna.